Toernooi TC Boutersem een succes

Toernooi TC Boutersem een succes

Tot begin juni was het gezin Meeus negen dagen lang alomtegenwoordig op TC Boutersem om het jaarlijkse enkel- en dubbeltoernooi in goede banen te leiden, stevig geruggensteund welteverstaan door de andere bestuursleden van de club. Van de wedstrijdleiding verzorgen tot arbitreren en zelf deelnemen, voorzitter Pascal Meeus, vrouw Lieve en dochters Liesl (17) en Lore (15) deden het dagenlang allemaal én met de glimlach.

"Dat is zo, we zijn graag in de weer voor andere mensen en zo zijn we ook in het tennis gerold en deze club terechtgekomen, die als vzw volledig door vrijwilligers gerund wordt", vertelt de voorzitter. "In 2019 bestaat de club 25 jaar en daarvan heb ik er zo'n 23 actief meegemaakt. Zo'n lange periode gaat altijd met ups en downs, al zijn we nooit ver teruggezakt qua ledenaantal na de boom die Henin en Clijsters destijds veroorzaakt hebben. De laatste tijd gaat dat aantal zelfs terug de hoogte in richting 260, met dank onder meer aan start-to-tennis dat mee ondersteund wordt door Tennis Vlaanderen. De stijgende populariteit merken we ook aan de inschrijvingen voor ons toernooi, want met 165 deelnemers zaten we quasi aan ons maximum. Het is gelukkig perfect verlopen allemaal, met dank aan het goede weer. Het waren natuurlijk lange dagen, want vaak sloten we de kantine pas na middernacht. Maar ik kan naast mijn gezin ook steevast op de andere bestuursleden rekenen die niet te beroerd zijn om de handen uit de mouwen te steken. Iedereen heeft hier zijn taak en voert die tot in de puntjes uit, zoals dat ook geldt voor onze lessen onder de bekwame leiding van Jan Mertens."
Toch is het niet al tennis wat de klok slaat ten huize Meeus.
"Eigenlijk stam ikzelf eerder uit een voetbalfamilie, mijn twee jaar terug overleden oudste broer Bennie won in het verleden zelfs het EK als beloften-international en heeft altijd in tweede klasse gespeeld", pikt Meeus in. "Zelf ben ik tamelijk vroeg moeten stoppen met voetballen, maar ik ben nog wel afgevaardigde in Roosbeek waar onze 18-jarige zoon Kasper actief is in de eerste ploeg. Maar voetbal en tennis zijn perfect te combineren, aangezien we in Boutersem een echte zomerclub zijn met vier verlichte buitenvelden. Er zal ook de komende maanden dus nog genoeg te doen zijn op de club, met onze kampjes en activiteiten allerhande."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com