Tiebe Louvaert droomt van een mooie tenniscarrière: “Internationale toernooien zijn leerrijk en leuk”

Tiebe Louvaert droomt van een mooie tenniscarrière: “Internationale toernooien zijn leerrijk en leuk”

Heel wat West-Vlaamse tennistalenten volgden in het verleden een tennisopleiding in Tennis en Studie in Wilrijk. Laurence Courtois, Korneel Sanders, Jeroen Vanneste en vele anderen droomden van een internationale tenniscarrière, maar niet iedereen kon die droom ook verwezenlijken. De weg naar de top is immers bijzonder lang en ligt vol hindernissen.


Ook nu zit er in het opleidingscentrum van Tennis Vlaanderen in Wilrijk West-Vlaams talent. De 13-jarige Tiebe Louvaert uit Kuurne is er één van. "Ik begon met tennis bij TC Leiemeers, toen ik in het eerste leerjaar zat", vertelt Louvaert, die nu in het tweede middelbaar zit. "Het competitieve aspect leerde ik kennen bij TC Houtland en vanaf het eerste middelbaar trok ik naar de KTA- sportschool in Brugge en werd TC Brughia mijn tennisthuishaven. Ik slaagde in de selecties van de Topsportschool van Tennis Vlaanderen en volg nu school en tennis in Wilrijk. Het is mijn eerste schooljaar in Wilrijk en alles valt enorm goed mee. De trainingen, de conditiesessies, de kiné, de toernooibegeleiding: alles is er super georganiseerd. Ik heb alvast geen heimwee naar West-Vlaanderen en hoop uiteraard om een mooie tenniscarrière uit te bouwen."

Internationale toernooien
"Door corona speelde ik vorig jaar wat minder competitie. Ik moest vooral in mannen 3 aan de slag en kreeg er heel wat ervaren en volwassen spelers tegenover mij", gaat Louvaert voort. "Niet altijd evident om tegen hen op te tornen. Wel was het bijzonder leerrijk en kon ik toch het jaar afsluiten met een klassement van 65 punten. Ik verdedigde de kleuren van TC Brughia en kon recent een internationaal jeugdtoernooi in Turkije afwerken. Een fantastische ervaring. Ik kijk al uit naar de eerstkomende geplande trips naar Albanië en Mallorca. Hopelijk gooit corona geen roet in het eten en kan ik aan die toernooien deelnemen. Internationale toernooien zijn bijzonder leerrijk en tof."

Keuze gemaakt
"In het verleden deed ik ook aan atletiek en zwemmen, maar intussen heb ik mijn definitieve keuze gemaakt: tennis", geeft Louvaert mee. "De studies en het tennis kan ik in Wilrijk goed combineren en ik kan er vooral veel en hard trainen. Ik heb een stevige en vaste slag, maar er zijn nog heel wat werkpuntjes: de opslag, een goede plaatsing en ook het mentale kan nog wat opgekrikt worden", besluit Louvaert. "Ik ben fan van Nadal: een fantastische persoonlijkheid en een vechter."

Bron: HLN