Tennisclub Eeklo barst uit zijn voegen...

Tennisclub Eeklo barst uit zijn voegen...

TC Eeklo kende het voorbije jaar een ongekende groei. De tennisclub uit het Meetjesland werkte de voorbije jaren met een enthousiaste bestuursploeg aan een nieuw elan van hun meer dan veertig jaar oude tennisclub.
Als we terugblikken op het voorbije jaar, lijkt dit opzet wel degelijk geslaagd. Er ging geen week voorbij of er werd  een BBQ avond, een uitstap, receptie of feestje georganiseerd. Tc Eeklo leek wel "the place to be" om de batterijen na een stressvolle werkdag op te laden samen met de tennisvrienden. O

ok al is tennis vooral gekend als individuele sport, toch lijkt ze in Eeklo meer en meer een ploegsport te worden. Zo deden er in het voorjaar van 2013 maar liefst 24 ploegen ploegen mee aan de wekelijkse interclubcompetitie. Tijdens de criteriumtornooien in de zomer werd onderling afgesproken om met zoveel mogelijk clubleden deel te nemen aan de tornooien in de buurt, wat heel vaak voor de nodige ambiance zorgde.

Tc Eeklo werkte in 2011 samen met Tennis Vlaanderen voor het proefproject "Start to Tennis" dat tennis laagdrempelig maakt en zorgt voor een goeie integratie van nieuwe leden. Heel wat volwassenen vonden hierdoor hun weg naar het gezellige clubleven in Eeklo.
In 2008 werd de professionele Tennisschool Attak onder leiding van Pieter Van Hyfte op de club geïntroduceerd. Hij nam met succes het lesaanbod van enkele clubvrijwilligers over en bracht hierdoor meer structuur en ervaring in het lesaanbod.  Met een trainersteam van meerdere A-trainers, B-trainers en een tiental intiators kunnen zowel recreanten als toptenissers in Eeklo terecht voor de perfecte begeleiding op alle niveaus.
De jeugdwerking, als basis voor de toekomst, blijft centraal staan. Veel aandacht gaat naar een aangepaste lessenreeks voor kleuters, waarbij er vanaf deze winter bij de zesjarigen de eerste stappen naar competitie wordt gezet. Ook wordt er aan talentscouting gedaan in samenwerking met Tennis Vlaanderen.

Voor de geslaagde jeugdwerking van de voorbije jaren, werd TC Eeklo heel recent dit jaar,  voor het eerst in hun geschiedenis bekroond met het jeugdlabel "Jeugdvriendelijke club mét erkende kidstennisschool 2014". Dit is een label dat slechts aan een select aantal clubs in Vlaanderen wordt uitgereikt.
De laatste twee weken van juli organiseert TC Eeklo de ondertussen beruchte tornooiweken voor jeugd en volwassenen. Hieraan namen de voorbije zomer niet minder dan 600 spelers aan deel. Dit alles resulteert dat de club op vier jaar tijd van 274 naar 479 leden steeg en hiermee de grootste club wordt uit de regio.

Het doel voor de komende jaren is om de groei van de tennisclub te kunnen handhaven, nog mooiere competitieresultaten te boeken, bij jeugd en volwassenen. Maar het allerbelangrijkste blijft  vooral om onze naam van gezelligste familieclub uit het Meetjesland waardig te blijven...
Meer info over de club en sfeerbeelden vind je op www.tceeklo.com of https://www.facebook.com/Tennisclub.Eeklo

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be