Tennisclub Duinbergen heeft de Belgische kampioenen titel binnen

Tennisclub Duinbergen heeft de Belgische kampioenen titel binnen

Afgelopen zondag geen thuismatch voor de finalisten van Tennisclub Duinbergen in de open reeks heren 3 tot 200ptn. 
Ze mochten naar het verre Mechelen afreizen, om net zoals vorig jaar in de finale van België, het op te nemen tegen de provincie Antwerpen.
Voor de 2 de keer op rij een Belgische finale, vorig jaar tot 140 punten, dit jaar tot 200 punten.
In tegenstelling tot vorig seizoen konden ze dit jaar hun seizoen wel afronden met een zege en kunnen ze de titel van Belgisch kampioen aan hun palmares toevoegen. Niet slecht voor gasten van 15 jaar in de open reeks.
Voor de ouders was het zoals al iedere zondag van september nagelbijten van begin tot einde.
De eerste twee enkelspelen met Louis Janssens en Mick Leyers werden telkens met 2 sets gewonnen, maar waren daarom niet minder spannend.
Bijna identieke scores van respectievelijke 6-3 7-5 voor Louis en 6-2 7-5 voor Mick.
Twee uur durende afmattende matchen voor de jongens en veel stress voor de mama's en de papa's langs de kant.
Pablo Callant heeft, in tegenstelling tot alle vorige ontmoetingen in de eindronde, het onderspit moeten delven tegen een heel moeilijke tegenstander.
Dex Leyers won zoals gebruikelijk andermaal zijn match, waardoor de enkelspelen met een mooie 1-3 voorsprong in het voordeel van onze kustploeg werden afgerond.
Voor de dubbelspelen hadden de jongens versterking van de meer ervaren Benny Devinck, die samen met Mick het eerste dubbelspel voor zijn rekening nam. Met één set te nemen over de 2 dubbelspelen was de overwinning zeker binnen, dit gezien de puntenscore reeds in het voordeel van onze ploeg stond. Toch liep het niet van een leien dakje.  De tegenstanders zetten duidelijk alles op alles, in een poging beide dubbels te winnen. 
Benny en Mick hadden een tiebreak nodig om de verlossende eerste set binnen te halen.
Door een kwetsuur van Louis, hadden Louis en Dex hun eerste set toen al verloren. Na de verlossende eerste set kon er zonder stress verder gespeeld worden waarbij Louis en Dex nog een verdienstelijke tweede set met 7/5 verloren en Benny en Mick complexloos de tweede set met 6-3 wonnen.
Finaal kon Tennisclub Duinbergen met een 2-4 overwinning de titel op hun naam zetten. 
Deze prestatie kwam er na winst in de 8ste finale tegen het Beveren Waas van Oost-Vlaanderen, in de kwartfinale tegen Charleroi van Henegouwen ,
in de halve finale tegen Set Wahis (Schaarbeek) van Waals Brabant om dan af te sluiten met de finale in Mechelen, winnaar van de provincie Antwerpen.
Knap gedaan van het team, telkens met de steun van hun coach Ismar Tahirovic die op elke ontmoeting aanwezig was om de jongens een hart onder de riem te steken en te coachen wanneer het nodig was. Zijn wintertraining heeft blijkbaar vruchten afgeworpen.
Deze resultaten komen niet vanzelf maar door de inspanningen die Tennisclub Duinbergen levert met de invoering van de competitie-trainingen onder toezicht van hoofdtrainer Mathieu Loosvelt, gesteund door een sterk team aan trainers.
De jeugdwerking verzekert duidelijk de toekomst van de club.
Met een nieuw winterseizoen dat deze week van start gaat, kijken wij volop uit naar een hoopvol volgend seizoen….