Tennis Wezemaal neemt drie extra gravelterreinen in gebruik

Tennis Wezemaal neemt drie extra gravelterreinen in gebruik

Het blijft een opvallende vaststelling, dat het kleinste tennisgewest zoveel grote clubs herbergt afgaande op de ledenaantallen. Zeker in de Leuvense regio is de weelde groter dan ooit tevoren, want in 2013 behoorde ook Tennis Wezemaal ineens tot het selecte clubje dat meer dan 1000 leden telt.

Na Lovanium en Stade Leuven is Tennis Wezemaal de derde Leuvense tennisclub in de top tien van grootste Vlaamse tennisclubs. En dan te denken dat het in 2012 nog op exact 578 leden afklokte.

"Vanwaar die opmerkelijke en gigantische stijging? Verschillende factoren hebben daarvoor gezorgd, maar het belangrijkste in heel het verhaal is dat we nu over de goede accommodatie beschikken en dat gekoppeld aan een uitstekend draaiende tennisschool", legt voorzitter Patrick Vervoort uit. "We beschikken niet voor niets over twee B-trainers en één A-trainer in de persoon van Martin Vosswinkel. Als ex-A-speler speelt hij natuurlijk een belangrijke rol qua uitstraling naar buitenaf. Wat die tennisschool betreft doet ook de mond-tot-mond reclame zijn werk. Daarnaast geven we tegenwoordig een krantje uit in Wezemaal en omstreken en communiceren we dus ook over onze tennisclub."

Dat het allemaal niet per se kleinschalig hoeft te blijven, heeft ook met de recente uitbreiding van de club te maken.

"Dat klopt, want naast de drie overdekte velden die eerder aangelegd werden, beschikken we sinds de start van het zomerseizoen over drie extra outdoorterreinen", aldus nog Vervoort. "Daarmee zijn de grootste infrastructurele aanpassingen achter de rug, al denken we na over een vierde overdekt veld. Los daarvan zijn we nu wel gewapend om iedereen voldoende speelmogelijkheid te bieden, in de wetenschap dat er in de zomermaanden op in totaal twaalf terreinen kan getennist worden op onze club."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com