Tennis SDI pakt met prijzenpot van 10.000 euro uit

Tennis SDI pakt met prijzenpot van 10.000 euro uit

Deze week gaat op Tennis SDI het jaarlijkse criteriumtornooi door, dat met een prijzenpot van maar liefst 10.000 euro zonder meer tot de grootsten in zijn soort mag gerekend worden binnen het Vlaams-Brabantse gewest.

Alleen al in de hoogste herenreeks mag de winnaar huiswaarts keren met de niet onaardige som van 800 euro en dat lokte onder meer twee A-spelers naar de Itterbeekse tennisterreinen. In het zog van Stefan Wauters en Niels Cleeren zullen heel wat thuisspelers hun beste beentje voorzetten in een poging hen het leven zuur te maken. Maar uiteraard zal er ook in de andere 23 reeksen volop strijd geleverd worden, waarvan er acht behoren tot het dubbelcircuit.
"Met meer dan 400 deelnemers hebben we de maximale bezetting bereikt", vertelt ondervoorzitter Kristof Tondeurs. "Dat heeft ongetwijfeld voor een deel met de prijzenpot te maken. Zo ging niet alleen het prijzengeld bij de heren 1 omhoog, ook de andere reeksen werden daarbij niet uit het oog verloren. Maar tijdens het tornooi proberen we ieder jaar ook voor beleving naast het veld te zorgen. Dat gaat van een barbecue met party achteraf aanstaande zaterdag tot een gin tasting en heuse sponsoravond."

Dertig jaar SDI
Dat het tornooi dit jaar uitpakt met een extra grote prijzenpot, heeft alles te maken met het feit dat Tennis SDI dertig jaar bestaat.
"Het tornooi is één zaak, maar op 13 september gaan we ons 30-jarig bestaan pas echt op gepaste wijze vieren met een feest voor iedereen. Verwacht je daarbij aan een mega barbecue, kinderanimatie, een loungebar en een optreden. Een feest tot in de vroege uurtjes met andere woorden", besluit Tondeurs.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com