Tennis SDI kan z’n leden met Padel 1700 eindelijk laten proeven van de populairste racketsport

Tennis SDI kan z’n leden met Padel 1700 eindelijk laten proeven van de populairste racketsport

Het succes van het padel indachtig konden ze bij Tennis SDI uiteraard niet achterblijven. Na de tijdelijke velden van een jaartje geleden kan de Dilbeekse club onder de noemer ‘Padel 1700' eindelijk bij het steeds langer wordende lijstje van Vlaams-Brabantse padelclubs gevoegd worden. En het goede nieuws is dat het niet bij twee terreinen zal blijven.

Dat de toekomst mooi oogt, dat is het minste wat je kan zeggen en dat zowel voor Padel 1700 als voor Tennis SDI in het algemeen. "Absoluut ja, er is nu veel aan het veranderen op korte termijn omdat we één tennisterrein hebben opgegeven, maar we hebben nog grootse plannen", aldus een enthousiaste voorzitter Gunther De Backer. "Het is alleszins niet de bedoeling om het tennis af te bouwen, dat wil ik toch even benadrukken. Integendeel, met de trainers die we hebben, willen we aan onze kant van de Brusselse Ring een leidende rol blijven vervullen. Een goede samenwerking met de gemeente Dilbeek is daarvoor cruciaal en die verloopt tegenwoordig sowieso heel positief. Samen met het gemeentebestuur werken we aan een masterplan voor de site waar de club gevestigd is en dat moet op termijn resulteren in een verhoogde spelcapaciteit. Het aantal tennisterreinen zou binnen dit en drie jaar tijd immers van zes naar tien moeten gaan. En wat het padel betreft, is de bouwaanvraag al ingediend om tegen de zomer naar vier velden te evolueren. We blijven dus allerminst bij de pakken zitten."

"De twee velden die we nu hebben, zijn alleszins een hele mooie eerste stap vooruit", gaat De Backer voort. "We zaten er natuurlijk al een tijdje op te wachten, omdat padel de schwung geeft die iedere club wel kan gebruiken in deze lastige coronatijden. Het enthousiasme bij de leden is in ieder geval heel groot, als je weet dat onze club op zeer korte tijd al 120 padelleden telt. We proberen het ook op dezelfde gestructureerde manier aan te pakken als met het tennis. Ons bestuur is niet toevallig uitgebreid met twee nieuwe leden die zich uitsluitend met padel gaan bezighouden, waar Brian Jans er eentje van is. Alles valt uiteraard onder dezelfde vzw, maar met Padel 1700 hebben we het wel een aparte naam en branding gegeven."
"Of we ook aan competitie en padeltornooien denken? Dat zal eerder iets voor het najaar zijn als we effectief over vier velden beschikken. Nu willen we in de eerste plaats zoveel mogelijk leden laten kennismaken met deze populaire racketsport. En hoe je het ook draait of keert, op dit moment komt het competitiegegeven toch nog altijd op de tweede plaats. Want hoezeer we binnenkort ook in het interclub willen aantreden met onze tennisploegen, het moet allemaal op een veilige en gezonde manier kunnen plaatsvinden", besluit Gunther De Backer.