Tennis SDI en Panorama blinken uit in nationale interclub

Tennis SDI en Panorama blinken uit in nationale interclub

De keuze voor de eigen jeugd maakt het er voor de Vlaams-Brabantse clubs niet makkelijker op om hoog te scoren in de nationale interclub. Desondanks wisten de dames van Tennis SDI zich knap te weren in eerste nationale. In de tweede afdeling haalden de heren van Panorama zelfs de eindronde.

SDI startte nochtans met twee duidelijke nederlagen tegen Embourg en Diest, maar gegangmaakt door een uitstekende Zara De Schutter wisten de dames het tij nog te keren in de volgende twee ontmoetingen met knappe zeges tegen Eupen en De Vallei. In de derde afdeling plaatsten Lovanium en Het Zeen Sterrebeek zich als groepswinnaar voor de eindronde in september. Park Tennis Klub Vilvoorde is de derde Brabantse vertegenwoordiger in de nacompetitie. In poule D eindigde het tweede achter het ongeslagen Kromveld.
Bij de heren was het kantje-boordje voor TC Panorama, maar in een thriller van formaat nam het op de laatste speeldag met nipte 5-4-cijfers afstand van concurrent Vautour. Eerste in die poule A werd Tennisclub Wase. In derde nationale verzekerde ook Tennis SDI zich knap van de nacompetitie door als tweede te eindigen achter Deinze. En in de laatste nationale afdeling tot slot gaan zowel Het Zeen Sterrebeek als Stade Leuven door.