Tennis SDI biedt padel aan tijdens de zomer

Tennis SDI biedt padel aan tijdens de zomer

Dat de populariteit van padel nog altijd in stijgende lijn zit, hoef je Tennis SDI niet te vertellen. Sinds twee weken liggen er op de parking aan de Dilbeekse tennisclub twee pop-up terreinen en aan interesse sowieso geen gebrek.

"We hebben het zo met de gemeente kunnen afspreken dat we tot begin september twee velden ter beschikking hebben voor zowel leden als niet-leden", vertelt voorzitter Gunther De Backer. "Voor die drie maanden hebben we een lidgeldformule opgesteld van 60 euro in totaal ofwel 20 euro per maand. Kort na de opening hadden we al een zestigtal leden en de terreinen zijn quasi iedere dag tot 23u bezet, om maar te zeggen dat de Dilbekenaar hier duidelijk op gewacht heeft. Hopelijk ziet het gemeentebestuur dit ook en kunnen we verder nadenken over een permanente oplossing. Voor ons kwamen de padelterreinen alleszins als een geschenk uit de hemel. Door de opstart van de lessen half juni en het feit dat clubs in de buurt niet meteen een lesaanbod hadden, zaten we stilaan in terreinnood. In die zin was de timing perfect om net dan padel aan te kunnen bieden als extraatje."
Je hoeft zelfs geen lid te worden van Tennis SDI om met padel te kunnen starten.
"Klopt, we zijn als eerste Vlaamse club in zee gegaan met de Franse startup Anybuddy en via die app kan je gewoon een uurtje padel of tennis reserveren bij ons", legt De Backer uit. "Ideaal om de losse uurtjes op te vullen en zo wat extra inkomsten te genereren. Nog zo'n leuke meevaller in coronatijden is dat ons enkeltornooi gewoon kan doorgaan vanaf eind juli. Alleen de hoogste heren- en damesreeks zullen niet plaatsvinden omdat we dat budget gezien de omstandigheden liever elders aan besteden."

Ter info: op zaterdag 4 juli vindt er een initiatiedag padel plaats op de club.