Tennis Panorama start met nieuwe tennisschool

Tennis Panorama start met nieuwe tennisschool

Er waait een nieuwe wind door Tennis Panorama. Onlangs werd immers een nieuwe tennisschool boven het doopvont gehouden die de toepasselijke naam Panorama Tennis Academie (PTA) draagt. De coördinatie daarvan is niet langer in handen van Johan Teirlinck, maar wel van diens broer Kris samen met Didier Boux en Dieter De Kock.

Een duidelijk statement van de club dat het in de toekomst anders moet, al is het nu ook weer niet zo dat het roer helemaal zal omgegooid worden en Panorama in een puur recreatieve tennisclub zal veranderen.

"Nee, met de mogelijkheden die we hebben met acht binnenterreinen en trainers als Laurent Montoisy en Christophe Rochus zouden we wel gek zijn om het competitieve luik overboord te gooien", aldus Boux. "Maar wat wel klopt is dat we sowieso nieuwe accenten willen leggen en kiezen voor een andere manier van werken, eentje waar de nadruk niet louter en alleen op de resultaten maar ook op het sociale aspect komt te liggen. Panorama was jarenlang gekend als een club die hoofdzakelijk rond competitie draait. Die harde competitiementaliteit leverde wel veel titels op, zeker in de jeugdreeksen 3 en 4 maakten we daarin het verschil met de concurrentie, maar intern zorgde dat ook wel voor de nodige problemen. In de hogere reeksen valt zo'n aanpak gerust te verdedigen, maar daaronder is het sociale aspect ook niet onbelangrijk en wil je iedereen aan spelen laten toekomen.

Bij onze eerste herenploeg heeft die accentverschuiving reeds plaatsgevonden en hebben we met Guilaume Simons en Dante Despontin eigen jeugd naar voren geschoven. We maken dan wel geen aanspraak meer op de Belgische titel, maar je geeft wel het juiste signaal naar de andere jeugdtalenten toe en er daagde aanzienlijk meer volk op voor de ontmoetingen.
We willen ook een club zijn waar het gewoon aangenaam toeven is en er eveneens plaats is voor recreatief tennis. We deden te weinig voor de beginnende jeugd onder de tien jaar en dat willen we nu veranderen door KidsTennis aan te bieden in samenwerking met Tennis Vlaanderen en kampjes te gaan organiseren. De sportieve beslissingen worden door mezelf en Kris Teirlinck genomen, met Dieter De Kock dan als administratieve ondersteuning", besluit Didier Boux.