Tennis Panorama klaar voor de strijd

Tennis Panorama klaar voor de strijd

De interclubcompetitie is nog wachten tot eind april, maar sinds vorige week staan de kalenders online en dat doet de deelnemende ploegen stilaan dromen van wat komen gaat. Bij Tennis Panorama staan ze alvast te popelen om eraan te beginnen, met hun teams in nationale die hippe namen als de PanoBlacks en PanoBlues hebben meegekregen.

"Je merkt toch dat het helpt om die beleving in de aanloop naar de interclubcompetitie nog verder op te krikken", legt hoofdcoach Didier Boux uit. "Zelfs toen we jarenlang in eerste nationale meestreden voor de titel, leefde het allemaal niet zo heel erg bij de leden en de eigen jeugd en dat willen we nu anders aanpakken. Sowieso ben ik van mening dat competitie en recreatie elkaar wel degelijk kunnen versterken. Een goed voorbeeld daarvan is onze tennisstage in Turkije waar in totaal liefst 156 leden voor ingeschreven zijn. Naast mij gaan ook ex-profs als Christophe Rochus en Kris Goossens mee als lid van het trainersteam en dat versterkt de band alleen maar. De hoogste reeks is op dat vlak misschien een beetje een vergiftigd geschenk, want dan moet je wel toppers aantrekken die weinig tot geen voeling hebben met de club."
"Maar om op onze nationale interclubteams terug te komen, onze heren gaan voortaan als de PanoBlacks door het leven en de PanoBlues verwijzen naar onze beste dames", gaat Boux verder. "We hebben zelfs speciale logo's en foto's van elk van hen laten nemen. Of dat ook de prestaties ten goede moet komen? Ik hoop het uiteraard, vooral in de herenreeksen in tweede en derde is het de bedoeling om echt mee te doen voor de hoogste plaatsen. Met B-15/4-spelers Natan Leemans en Lucas Smets hebben we er twee extra spelers bijgehaald, dus we staan nu nog sterker. Bij de dames is het een beetje een andere situatie aangezien de meisjes samen twaalf klassementen zijn gestegen. Vorig jaar waren ze nog vrij kansloos, maar ik verwacht dat ze nu veel beter weerstand kunnen bieden in derde nationale."

Een leuk nieuwtje tot slot is dat dankzij hoofdsponsor Design Plus dit jaar ook de hoogste damesreeks op het jaarlijkse tornooi gedoteerd zal zijn met liefst vier sterren.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com