TCLO zet zich in voor het goede doel

TCLO zet zich in voor het goede doel

Nu zondag tijdens de prijsuitreiking van het jaarlijkse clubkampioenschap overhandigt TC Linkeroever twee cheques met alle inschrijvingsgelden aan twee goede doelen. "Het gaat om cheques met elk een waarde van minstens 700 euro", aldus Yannick Peers van de communicatiecel van de club. "We kozen voor Katrinahof vzw, dat staat voor fijnzinnige zorg en ondersteuning in verbondenheid met kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking, en voor Heder vzw, dat kijkt en luistert naar mensen met een motorische en/of verstandelijke beperking, een neuromusculaire aandoening of een niet aangeboren hersenletsel."

Het is duidelijk: TC Linkeroever wil voor iédereen toegankelijk zijn. "Tennis spreekt ook mensen met een beperking aan", aldus Peers. "Met de bijdragen hopen we beide vzw's te ondersteunen in het organiseren van activiteiten en uitstappen. In de nabije toekomst hopen we op de club ook een langdurig G-tennistraject te kunnen opzetten. Dat kan door ons clubhuis en terreinen toegankelijker te maken voor die mensen."

De club mocht dit jaar trouwens heel wat nieuwe leden begroeten. "Er kwamen maar liefst 156 leden bij", zegt Peers. "We tellen nu meer dan 500 leden. Zij kunnen spelen op acht verzorgde gravelterreinen, waarvan er sedert voorbije zomer ook nog eens drie verlicht zijn. Ook onze ligging nabij de jachthaven van Antwerpen Linkeroever is perfect. Je kan niet dichter bij de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal of het MAS tennissen!"

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net