TC Zomergem opgezet met zijn twee nieuwe redcourt terreinen

TC Zomergem opgezet met zijn twee nieuwe redcourt terreinen

Voorzitter Johny De Baere en schepen voor sport van Zomergem, Martine Lataire-Ghijsels , waren wat opgezet bij de officiële opening van terrein 4 en 5 bij tennisclub Zomergem. Die geven meteen een nieuwe elan aan de club die om en bij de 400 leden telt en in de toekomst nu vooral kan focussen op de sportieve uitbouw.
"De voorbije maanden ging de aandacht vooral naar de vernieuwing van de infrastructuur. Gemeente en club kwamen tot een overeenkomst om de aanleg van twee terreinen met een speciale bovenlaag te financieren. Elk zou 75.000 euro samenleggen om dit modern project te realiseren. De keramische korrel is waterafstotend en zorgt er voor dat de terreinen in de meeste omstandigheden zullen kunnen gebruikt worden, zelfs in de winter. Er is ook verlichting voorzien zodat er voldoende gebruik zal kunnen van gemaakt worden ", aldus persverantwoordelijke Cynthia Bonne.
"Uiteraard bevat de club veel recreatiespelers naast een aantal competitiegegadigden en verschillende start-to-tennissers, maar we beseffen ook dat de jeugd de toekomst betekent en daarin zitten we goed. We zijn al jarenlang jeugdvriendelijke tennisclub met erkende kidstennisschool en we konden al een paar spelertjes afleveren aan het kids development team van de tennis Vlaanderen. Onder meer Otto en Wolf Beirnaert gaven hier vandaag al een demonstratie. Met de tennisschool onder leiding van Marc Desein zitten we goed. Onze circa 175 jeugdspelertjes worden opgeleid door een aantal gediplomeerde trainers waaronder A-trainer Nico Verpoot, B-trainers Daniel Beirnaert, Conny De Vleeshauwer, Alain Picard en David Sarafian naast nog enkele anderen.
Nieuw bij de club is ook cardio-tennis waarmee we als één van de eersten uitpakken in Oost-Vlaanderen. Instructeur Conny De Vleeshauwer is overtuigd  dat dit nieuwe initiatief  succes moet kennen bij de sportievelingen.
We hopen alvast op een succesrijk sportief seizoen in onze prachtig vernieuwde accommodaties", besluit Cynthia.


Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be