TC Zomergem: blij met finaleplaats in intergewestelijke interclubs

TC Zomergem: blij met finaleplaats in intergewestelijke interclubs

TC Zomergem startte met veel ambitie in de finale voor de intergewestelijke interclubtitel bij heren VI. De mannen die door coach Hans Calsyn worden getraind en begeleid hadden de gewestelijke titel al op zak gestoken. Daan Blomme, Frederik d'Hulst, Jordy De Roo, Jurgen Van Duysen, Koen Mestdagh, Morten De Muynck, Wesley De Roo en Youri Flement  toonden zich in de kwartfinale van de intergewestelijke competitie tegen TC Ressaix en de halve finale tegen TC Grivegnée ook al de besten zodat ze met de steun van het thuispubliek mochten hopen op een sterke prestatie tegen TC De Merel uit Brecht.
De finale ontmoeting werd echter een zware dobber. Daan Blomme, Koen Mestdagh en Fredrik D'Hulst verloren in felbevochten partijen hun enkelspel maar Youri Flement, Jurgen Van Duysen en Wesley De Roo konden de bakens herzetten zodat na de 3/3 in de enkels alles nog open lag.
Vermits Mestdagh-De Roo hun  dubbel verloren en Flement-De Roo de hunne wonnen in een supertiebreak waren alle ogen gericht op de dubbel met Daan Blomme en Frederik D'Hulst die de beslissing konden brengen. Het zag er aanvankelijk goed uit met een 4/1 voorsprong maar TC De Merel vocht terug, pakte de set nog met 6/4 en ook de tweede ging naar de Antwerpenaars zodat het thuispubliek ietwat ontgoocheld afdroop na een 4/5 verlies.
Bij de spelers die op een sterk seizoen konden terugblikken heerste een sfeer van revanche voor volgend seizoen. Voor de meesten was het immers een eerste seizoen samen in de interclubcompetitie. Communicatieverantwoordelijke Cynthia Bonne sprak alvast lovend over het parcours dat ze dit seizoen hebben afgelegd.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be