TC Wimbledon en KTC Diest spelen voor titel

TC Wimbledon en KTC Diest spelen voor titel

Dit weekend worden de finales gespeeld in de hoogste reeksen van de nationale interclub. Vijfvoudig Belgisch kampioen KTC Diest kan bij de dames 1 voor de zesde keer kampioen spelen. In tweede nationale spelen de dames van TC Wimbledon (foto) voor de titel en promotie naar eerste.
Geen Limburgse finale in de hoogste reeks omdat TC Maaseik werd verslagen door TC Embourg, de ploeg met onder meer Lara Salden en Magali Kempen. KTC Diest haalde het met kleinste verschil van Rasco, de kampioen van vorig jaar. De spelletjes (68-58) gaven de doorslag. Zaterdag speelt Diest thuis tegen Embourg.
TC Wimbledon speelt zaterdag in tweede thuis tegen Tennisland Rebecq dat Tenniscentrum Alken uitschakelde. Wimbledon kan rekenen op de Griekse Sapfo Sakellardi, die tijdens de vakantie op de club bivakeert.
Bij de mannen is het een ander verhaal. In de hoogste reeks verloor KTC Diest van De Koddaert en TC Tenkie van Luik. Ook in derde nationale beet TC Tenkie in het zand zodat geen enkele Limburgse ploeg nog overblijft. Bij de dames 3 speelt de Kim Clijsters Tennis Club de kwartfinale.