TC Wase, TC Deinze en Gantoise hebben nationale interclubkampioenen

TC Wase, TC Deinze en Gantoise hebben nationale interclubkampioenen

Winnaars
De oogst aan nationale interclubkampioenen voor 2019 is niet bijster groot voor de Oost-Vlaamse clubs. Toch mocht er op een drietal plaatsen gejuicht worden.
Bij de mannen viel de kampioenstitel van TC WASE in tweede nationale op. De klaasjes hadden een goed uitgebalanceerd team met Tom Pisane, Ruur Heuvinck, Robin Vanhauwe, Yuri Soberon, Jens De Bosscher , Robin Ruys, Bram Dhaen en Aurel Abrudan en wonnen terecht de finale tegen Panorama.
TC Deinze haalde het dan weer bij dames 45/1. Hier zorgden Elsie Van Overloop, Ilse Weynants, Simone Hoornaert, Els De Vlieger en Inez Van Der Vieren voor de felbegeerde titel.
Gantoise zette zich als traditieclub ook nog eens door bij de mannen 65/4 waar Jerzy Salomon, Arne Van Belle, Patrick Willemot en Marc Bolle het TC Zottegem met Michel Uyttenhove, Jacques Van Vlasselaer, JP Buys en Guy Dhaeyer naar de tweede plaats verwezen.

Finalisten
Enkele clubs strandden op de tweede plaats. Dat was het geval met TC Deinze bij de mannen in derde nationale. Thomas Heyse, Gerd-Jan De Muynck, Laurens en Arnaud Weynants, Adriaan De Leeuw en Dean Braeckman moesten het Waalse Visé laten voorgaan.
Bij 45/2 verloor TC Indiana de finale tegen Key Point. Christophe Reynvoet, Peter Gazelle, Paul Denaeyer en Gwen Moerman zorgden voor een mooi parcours.
TC Zottegem eindigde bij mannen 60/1 net achter TC Leopold. Guido Noens, Werner Coussement, Carl Totté en Ludo Van Achter waren de superveteranen van dienst.

Ereplaatsen
TC Racso was halve finalist zowel bij de vrouwen in eerste nationale waar verloren werd Tegen TC Diest als bij de mannen in tweede nationale waar ze door provinciegenoot TC Wase werden uitgeschakeld. Racso eindigde ook nog eens derde bij de dames 25 in tweede nationale.
TC Madison werd in halve finale bij de junior-veteranen in tweede afdeling uitgeschakeld door het Brabantse SDI.
TC Beckhand met o.m. Gert Bottelberghs, Leo Huygaerts, Frank Dillien, Jo De Rijcke en Gert Laureys eindigde derde in de hoogste afdeling bij de veteranen en Gantoise was derde bij de mannen 55/1.
KAV Dendermonde eindigde derde in de reeks 70/3.