TC Stade Leuven ontvangst internationale top rolstoeltennis

TC Stade Leuven ontvangst internationale top rolstoeltennis

Nadat eind juni de beste Vlaamse jeugd naar TC Stade Leuven afgezakt kwam, is het dezer dagen de beurt aan het rolstoeltennis. Flanders 25 is evenwel een ITF-event met internationale allure, als je weet dat drie heren uit 's werelds top twintig een gooi doen naar de titel.

"Heren en dames samen stonden er liefst 48 deelnemers uit elf verschillende landen aan de start en dat zijn er zelfs meer dan het ITF-1 toernooi in Jambes dat vorige week plaatsvond", vertelt Marc Mitchaux, die samen met hoofdscheidsrechter Walter Timmermans de wedstrijdleiding verzorgt. "Het is natuurlijk een 15.000 dollar-toernooi op de internationale kalender en Flanders 25 heeft de afgelopen jaren ook een goede reputatie opgebouwd. Voor het tweede jaar op rij gaat het toernooi door op onze club en het ziet ernaar dat de samenwerking na die initiële periode van drie jaar gewoon verder zal blijven lopen. Als bestuur van Stade vervullen we graag die sociale rol, we hebben er jaren terug niet voor niets voor gezorgd dat onze hele infrastructuur bereikbaar is met de rolstoel. Het heeft er mede toe geleid dat we de grootste community rolstoeltennissers tellen van alle Belgische tennisclubs. Bestuurslid en rolstoeltennisser Gert Vos speelt daar uiteraard een belangrijke rol in als coördinator en lesgever. Daarnaast bieden we trouwens ook VE-tennis aan voor verstandelijk gehandicapten."
"Maar om terug te komen op het tornooi, het zou uiteraard heel mooi zijn als clublid Jef Vandorpe zijn stuntzege van vorig jaar nog eens kan herhalen", gaat Mitchaux verder. "Hij behoort als derde reekshoofd sowieso tot de topfavorieten, al is de concurrentie niet min met het nummer tien Maikel Scheffers en Kouhei Suzuki (13). Bij de vrouwen kan het weleens Japan boven worden met 's werelds nummer 24 en 25 Shiori Funamizu en Kanako Domori als topkandidaten."
De halve finales en finales gaan respectievelijk op zaterdag en zondag door vanaf 11 uur.