TC Ruggeveld: bijna 300 dubbelteams op de afspraak

TC Ruggeveld: bijna 300 dubbelteams op de afspraak

Het traditionele dubbeltoernooi van TC Ruggeveld in het Rivierenhof te Deurne lokte eventjes 298 dubbelteams. In de hoogste herenreeks, die tot 140 punten, staat zondag minstens één thuisspeler in de eindstrijd. Het Ruggeveld-duo Wim Leijssen/Ivan Mets neemt het in halve finale immers op tegen clubgenoot Steven Cornille, die gekoppeld is aan Joris Leonaers van TC Zevenbergen. Voor de plaatselijke Tennis Vlaanderen-verantwoordelijke Jacky Bott werd het aan de zijde van Franky Backx een nipte 6-4, 7-6 nederlaag tegen Tom Altmann en Nick De Caluwé.
"Met bijna driehonderd dubbelteams zijn de laatste twee edities absolute uitschieters", zegt Bott. "Sinds dit jaar beschikken we over zes in plaats van twee verlichte terreinen en kunnen we het aantal wedstrijden vlot verwerken."
Tijdens het finaleweekend zal TC Ruggeveld ook rekening moeten houden met enkele ijzersterke interclubteams. Eventjes vier plaatselijke teams staan in de halve finale van de gewestelijke eindronde. Met vijf ploegen die zich uit de poules werkten, kan ook de Ruggeveld-jeugd een uitstekend rapport voorleggen.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net