TC Racso is fier op zijn damestitel

TC Racso is fier op zijn damestitel

Bij TC Racso, de grootste club in Oost-Vlaanderen, is men fier dat men voor het eerst in het 40-jarig bestaan kan pronken met de titel van Belgisch kampioen bij de dames in eerste nationale.
"Daarvoor diende in de voorronde een mooi parkoers afgelegd te worden", aldus Geert De Lepeleer. "Ons team won tegen Sterrebeek, Maaseik en Vautour en kende wel een verliespartij tegen Forest Hills maar stootte wel door naar de eindfase. In de eindronde werd tegen het Luikse Embourg met overtuigende 6/0 cijfers gewonnen. We beschikten over een mooi team om ook in finale te schitteren. Het is een mix van ervaring met enkele buitenlandse speelsters zoals Ewin Chayenne, Laura Pous-Tio, Manon Garcia en enkel jonge Belgische speelsters zoals Justine Pysson, Maxine Vangampelaere en Martgot De Pré. Tegen een TC Diest met toch ervaren speelsters en talenten zoals Mikhaela Boev, Emily Casteleyn, Antje Rubbrecht en Steffi Distelmans konden ze met veel glans die eerste titel binnenhalen.
We hopen dat dit binnen de club het sein mag zijn om de opleiding van jonge talenten nog meer te beklemtonen. Opklimmen en doorstoten naar het hoogste team is best wel mogelijk onder de deskundige leiding van Joost Van Outryve en Bram De Veltere  die ook hun verdienste hebben in de titel. De bezieling van coach Bram om er een hecht geheel van te maken was belangrijk. Je zag dat de meisjes genoten van deze groepstitel
", aldus Geert.