TC Panorama verwelkomt meer dan 500 competitiespelers op sterrentornooi

TC Panorama verwelkomt meer dan 500 competitiespelers op sterrentornooi

Aan A-spelers geen gebrek dezer dagen op de Brabantse tennisvelden. Na Tennis SDI zakt de nationale top deze week ook in grote getale af naar de Design Plus Open, het tornooi van TC Panorama dat met maar liefst vier sterren gedoteerd is. Grote namen trekken duidelijk aan, want Panorama verwelkomt deze week exact 576 competitiespelers op de club.

"Het hoogste aantal van de voorbije tien à vijftien jaar en daar zijn we als club natuurlijk zeer blij mee", vertelt hoofdcoach Didier Boux. "Vorig jaar was al een topeditie en ik denk dat de mond-tot-mondreclame ook wel zijn werk gedaan heeft. We proberen dan ook iets meer te doen en echt voor ambiance te zorgen op de club. Onze hoofdsponsor Design Plus heeft zijn duit in het zakje gedaan met grote spandoeken en beachvlaggen in blauw en roze en we beschikken dit jaar ook over een groot scorebord. Maar dat is lang niet alles. We verloten ook twee hoofdprijzen onder de spelers en speelsters die zich weten te plaatsen voor de halve eindstrijd. De eerste is met een Aston Martin en Freddy Loix gaan racen op het circuit en via British & Sports Car kunnen we ook een daguitstap naar Luxemburg met alles erop en eraan weggeven. Verder organiseren we tijdens het toernooi ook activiteiten zoals een tapas- en 'after work'-avond. En last but not least brengen we via Kris Teirlinck een dagelijks krantje uit met beschouwingen allerhande dat echt massaal gelezen wordt."
En als de sportieve resultaten dan nog meevallen in de vorm van goede prestaties van de eigen leden, dan kan het tornooi al helemaal niet meer stuk. "Door die vier sterren zitten we natuurlijk met een erg sterke hoofdtabel in de eerste mannen- en vrouwenreeks", weet Boux. "Als je ziet dat er negen spelers uit de top 50 meedoen en bij de vrouwen ook nog eens zes, dan kun je er vanop aan dat het niveau erg hoog zal liggen. Onze PanoBlacks worden vooral vertegenwoordigd door Dennis Bogaert als nummer 29, al wisten ook Sam De Nyn en Lucas Smets zich te plaatsen voor de hoofdtabel. Bij de PanoBlues is de 17-jarige Katia André (100 punten) ons speerpunt. Maar ook in de andere reeksen staan er veel clubleden met ambities aan de start. Nieuw dit jaar is trouwens de toevoeging van een reeks 1 bij de jeugd, dus benieuwd welke talentjes zich in die verschillende leeftijdscategorieën zullen manifesteren."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com