TC Panorama met tien ploegjes in finales jeugdinterclub

TC Panorama met tien ploegjes in finales jeugdinterclub

In de finales van de jeugdinterclub in de reeksen 2, 3 en 4 greep TC Panorama als vanouds opnieuw de macht. Maar liefst tien finalisten telde de club uit Overijse en vier ploegjes onder hen pakten ook effectief de titel. En daar bleef het niet bij, want ook in de nationale eerste afdeling scoorde de club.

In die eerste afdeling draait het pas echt om de knikkers en daar had Panorama lange tijd twee ijzers in het vuur.
"Klopt, onze jongens in de reeks 13/1 met Louis D'Hulst en Luca de Maar haalden de halve finales waarin ze het onderspit moesten delven tegen Madison", legt jeugdverantwoordelijke Didier Boux uit. "En bij de jongens 9/1 zijn Mathis Henry en Brent Dyckmans nog altijd in de running, aangezien ze op 1 september de finale zullen betwisten tegen KTC Diest. Samen met die finales op Lovanium geeft het toch een vrij goed beeld hoe je als club met competitie bezig bent bij de jeugd. Een jaar terug hadden we maar twee titels en was er toch wel een beetje twijfel. We zaten toen nog in een overgangsfase na het afscheid van Johan Teirlynck als hoofd van de tennisschool. Nu is er meer stabiliteit en dat zie je meteen ook terug in de resultaten. Met dat verschil wel dat het nu om meer gaat dan winnen alleen. Zelfs in de finales laten we iedereen zoveel mogelijk aan bod komen in plaats van koste wat kost de beste ploeg op te stellen. En dat leverde ons toch mooi titels op in de reeksen meisjes 11/3, meisjes 13/2, jongens 11/3 en jongens 13/2. Een heel positief verhaal dus, dat we deze zomer willen doortrekken met meer dan 200 kinderen die competitiestages zullen volgen en begeleid worden tijdens de tornooien. En ook de vooruitzichten voor komende winter zijn de moeite, aangezien ex-prof Kris Goossens en Dennis Bogaert een actieve rol gaan opnemen in onze tennisschool."
Naast Panorama vielen nog negen andere Vlaams-Brabantse clubs in de prijzen. Stade Leuven was in totaal drie keer aan het feest (meisjes 13/3, meisjes 15/4 en jongens 13/3) en Tennis SDI, Tennis Wezemaal en TC Diepenbroek tellen twee Vlaams-Brabantse kampioenen.