TC Panorama en Tennis SDI sterk in tweede nationale

TC Panorama en Tennis SDI sterk in tweede nationale

De voorrondes van de nationale interclubcompetitie zijn achter de rug. Wat we vooral onthouden, zijn de knappe prestaties van de herenploeg van TC Panorama en de dames van Tennis SDI. Beiden wisten ze zich in tweede nationale te plaatsen voor de eindronde.

Vooral voor het damesteam van SDI was de kwalificatie geen evidentie, want het kon ook niet iedere speeldag beschikken over youngster Chyara Onia. En dus lag het lot voornamelijk in de handen van de eerste twee speelsters Zara De Schutter (B-15/4) en Maria Lemonakis (B-15/1), die dus niet teleurstelden. Onder hun tweetjes sleepten ze op de slotspeeldag de eindronde uit de brand met een 3-3 gelijkspel tegen Kromveld.
De heren van Panorama ging het iets makkelijker voor de wind. Onder aanvoering van A-speler Dennis Bogaert lieten ze geen enkele steek vallen, zodat ze aan het einde van de zomer met het maximum van de punten aan die nacompetitie kunnen beginnen tegen RTC Liège B.
In de vierde afdeling bij de heren wisten ook Tennis SDI B en TK De Berken zich te plaatsen voor de eindfase. Hetzelfde geldt voor de damesploeg van Heidepark in derde nationale, die hoofdzakelijk bestaat uit speelsters die vorig jaar nog in Panorama aan de slag waren.
De jonge dames van TC Het Zeen Sterrebeek verging het als enige vertegenwoordiger in de hoogste klasse minder goed. Zonder Nicky Van Dyck als enkelspeelster pakte het op de laatste speeldag zijn eerste en enige puntje.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com