TC Het Zeen verlengt samenwerking met tennisacademie Steve Joly

TC Het Zeen verlengt samenwerking met tennisacademie Steve Joly

Met het zomerseizoen stilaan in aantocht valt er bij TC Het Zeen Sterrebeek nu al goed nieuws te rapen. De club bevestigt namelijk het vertrouwen in hoofdtrainer Steve Joly en verlengde de samenwerkingsovereenkomst met diens tennisacademie met nog eens vier extra jaren.

Het Zeen is lang niet de enige club die de organisatie van de lessen en de stages en al de administratie daarrond overlaat aan een zefstandig opererende tennisacademie.

"De eerste jaren werkte ik nog in loondienst voor de club, maar nu is het toch al de tweede keer dat de overeenkomst verlengd wordt", reageert Joly. "Een verrassing is het dus niet, maar het doet altijd deugd als een club zo tevreden is van het werk dat je levert. De klik en het onderlinge vertrouwen is er gewoon, als je ziet hoe het bestuur meestapt in het verhaal en ons eigenlijk bijna carte blanche geeft. Nu, het draait niet alleen om mij natuurlijk, want je bent maar zo sterk als je team van vaste lesgevers en zo'n Nicky Van Dyck en Yves Dewit bijvoorbeeld zijn altijd zeer loyaal geweest. En voor de rest is het van cruciaal belang dat je dezelfde visie deelt. We waren één van de eerste clubs die de eigen jeugdtalenten zoveel mogelijk speelkansen gaf in de nationale teams. Met succes, want bijna alle spelers en speelsters in nationale zijn al van kleins af aan actief bij Het Zeen en dat doen maar weinig clubs ons na. Op interclubdagen zorgen we er sowieso voor dat er altijd iemand van de coaches aanwezig is tijdens de matchen en een apart groepje selectiespelers krijgt nog extra begeleiding doorheen de week met onder meer sparring en conditietrainingen. Na zo'n lange winter op amper vier binnenvelden is het altijd reikhalzend uitkijken naar de start van de tenniszomer en de interclubcompetitie. Alleen is het nog altijd een beetje koffiedik kijken in welke afdeling ons eerste heren- en damesteam zal uitkomen."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com