TC Het Zeen Sterrebeek scoort op alle fronten

TC Het Zeen Sterrebeek scoort op alle fronten

Het gaat TC Het Zeen Sterrebeek duidelijk voor de wind, want in alle verschillende competities blonk de voorbije zomerperiode wel één van hun leden of interclubteams uit. Dat neemt niet weg dat er tussendoor ook uitgekekend werd naar versterkingen.
"Zowel bij de dames als de heren hebben we een ploeg in de tweede nationale afdeling en dat willen we volgend seizoen graag zo houden", zegt hoofdcoach Joly daarover. "Daarom hebben we ons versterkt met Kayleigh Vanhoutte, de zus van A-speelster Chelsea die dit jaar reeds bij ons actief was. Nicky Van Dyck blijft natuurlijk ons uithangbord, ongelooflijk wat zij de afgelopen maanden weer presteerde. In haar zog steeg Steffi-Jo Briffoz naar een B-4/6-klassement, een opsteker na twee jaar blessureleed. Eigenlijk hebben we de luxe dat we in beide teams de nationale kampioen in de eerste criteriumreeks in onze rangen hebben. Naast Van Dyck schopte immers ook Louis Cant het tot Belgisch kampioen en hij wordt goed omringd door kersvers A-speler Mathieu Loosvelt, nieuwkomer Bruno Alvarez en de eigen jeugdproducten Kristof Verduyckt, Pelle Briffoz, Tibau Meeremans en Brandon Vander Elst."
Daarbij komt dat ook de opkomende jeugd niet achterblijft, met liefst zes teams die de eindronde van de jeugdinterclub mochten betwisten.
"Daarmee zijn we na Kortemark de best presterende Vlaamse club", is Steve Joly terecht trots. "Hoe dat komt? Niet zozeer door de talenten veel meer te laten trainen, want bij ons komt niemand aan meer dan 5 à 6 uur per week. Kwaliteit geeft toch de doorslag en dan hebben we het over het niveau van die trainingen en dus de lesgevers en uiteraard de jongens en meisjes zelf. En dan zie je bijvoorbeeld iemand als Ella Smets een sprong maken van C+30 naar C+15, terwijl Cynthia Verduyckt steeg naar B-2/6 en Elias Meeremans C+15/5 werd. En ook bij de 9- en 10-jarigen zit er best wat potentieel, dus de opvolging lijkt nu al verzekerd."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com