TC Het Zeen Sterrebeek gewapend voor toekomst

TC Het Zeen Sterrebeek gewapend voor toekomst

Bij TC Het Zeen Sterrebeek hadden ze onlangs iets te vieren, aangezien de nieuwe infrastructuur officieel werd ingehuldigd. De talrijke aanwezigen konden zich verder ook vergapen aan de tenniskunstjes van ex-prof Xavier Malisse, die onder meer jeugdtopper Tibau Meeremans (B-15/2) partij gaf.

De bijgebouwde infrastructuur mocht alleszins gezien worden, het zoveelste bewijs dat het de tennisclub duidelijk voor de wind gaat.
"We doen er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen, zowel de recreanten, de competitiespelers, onze 250 à 300 kinderen als de veteranen, in de beste omstandigheden hun geliefkoosde sport kunnen beoefenen", klinkt het bij voorzitter Frank Bohne. "Dat doen we door activiteiten zoals zomerdubbels en een sangria bar bij een bepaalde temperatuur in te richten, maar uiteraard is ook een goede infrastructuur belangrijk. En dus wilden we tegen de start van het zomerseizoen absoluut de kleedkamers en het sanitair aanpakken en daarnaast beschikken we nu ook over een volledig vernieuwde keuken en is het technische gedeelte verplaatst. Met dank onder meer aan onze 'werfleider' en secretaris Lucien Decraen, die alles mee in goede banen leidde, kunnen we nu met een gerust hart onze 41 interclubploegen laten aantreden in eigen huis. De blikvangers in sportief opzicht zijn natuurlijk ons herenteam in tweede nationale en onze dames in tweede én derde nationale."
Waar de afgelopen maanden niet aan geraakt werd, is aan de houten chalet die zo typisch is voor Het Zeen.
"Dat was ook de wens van het gemeentebestuur, dat de chalet als historisch erfgoed beschouwt. Niet onterecht natuurlijk, want het bepaalt voor een groot stuk mee de eigenheid van onze club. Of al onze plannen nu verwezenlijkt zijn? Uitbreiden zit er alleszins niet in, hoewel in de winter ongeveer 80% van de velden bezet waren tussen 9 en 23 uur. We gaan nu wel nog werk maken van LED-verlichting, op de binnenterreinen en nadien ook buiten, en met het oog op 2018 is het dan uitkijken naar de Finse piste die deel zal gaan uitmaken van een volledig sportcomplex op deze site", aldus nog Bohne.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com