TC De Jonge Wingerd opent competitieseizoen met dubbeltornooi

TC De Jonge Wingerd opent competitieseizoen met dubbeltornooi

Eindelijk mag er ook opnieuw competitie gespeeld worden, een beslissing die door alle tennisclubs en spelers op gejuich onthaald werd. Bij TC De Jonge Wingerd besloten ze hun dubbeltornooi meteen open te zetten voor inschrijvingen. Het veroorzaakte een kleine stormloop, in die mate dat deze week het maximum van 190 dubbelparen het beste van zichzelf geven.

"Het toeval wil dat we ook één van de laatste tornooien voor de lockdown organiseerden, want de finales vonden toen plaats op 1 maart", vertelt voorzitter Paul Beetens. "Nu wisten we niet goed waar we ons aan moesten verwachten, maar na een uurtje hadden we al een vijftigtal deelnemende dubbelparen. En dan te denken dat we de inschrijvingen op een maandagmiddag geopend hadden. Uiteindelijk klokten we dus af op 190 koppels, 50% meer dan normaal. En dat is met onze vijf terreinen echt wel het maximum. De honger naar competitie is dus best groot en daar zal het wegvallen van de interclub de voorbije maanden ook wel iets mee te maken hebben. Onze drie buitenterreinen zijn quasi constant bezet geweest sinds begin mei, het beste bewijs dat onze leden het tennis echt wel gemist hebben tijdens de lockdown. Ook de zomerstages zijn ondertussen trouwens volzet."
"In welke mate het tornooi nu anders verloopt? Uiteraard vragen we aan iedereen om de maatregelen zo goed mogelijk op te volgen en afstand te houden. Er hangen affiches, op ieder terrein is er handgel aanwezig en we houden zelf zoveel mogelijk toezicht. Voor de rest verwachten we van iedereen die op de binnenvelden gaat supporteren dat ze een mondmasker dragen. Wie de matchen op de buitenvelden volgt, wordt verzocht om zoveel mogelijk op ons uitgebreid terras plaats te nemen om groepsvorming te voorkomen. Gelukkig is het weer een behoorlijke meevaller", besluit Paul Beetens.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com