Succes voor Oost-Vlaamse Belgian Circuittornooien

Succes voor Oost-Vlaamse Belgian Circuittornooien

De voorbije weken werden al enkele tornooien in het kader van het Belgian Circuit georganiseerd in Oost-Vlaanderen en hoewel het 1stertornooien betrof mocht men overal tevreden zijn met de opkomst en de uiteindelijke winnaars en winnares.

Op Park Ronse kwam Filip Van Duyse nog eens in actie en hij haalde het met 6/1 en 7/5  in finale van Louis Van Herck die in een lastige driesetter plaatselijk favoriet Clement Debaveye had uitgeschakeld.

Ook op TC Velina waar men grote inspanningen had geleverd om na de brand in november alles toch in gereedheid te brengen voor het tornooi werd er als geleverd in heren 1.  Hier ging de zege in een vooral door Oost-Vlamingen bezette tabel naar Tuur Heuvinck die zijn ranking van nationale 20bis alle eer aandeed. Clement Debaveye die in halve finale toch Thomas Heyse klopte moest in finale inbinden met 6/3 en 6/2.

Ook de dames gingen aan de slag in de hoogste reeks op Velina. Hier geen Oost-Vlaamse winst. In finale haalde Beau Deleu (95 punten) het verrassend van Maria Lemonakis (105 pt) die de plaatselijke belofte Kaat Coppez (100 pt)  in halve finale. Eindverdict: 7/5 en 6/4.

Op TC Madison dat aan zijn laatste editie toe was moest men het stellen met één top-100 speelster. De ervaren Mikhaela Boev kende geen genade met de jonge talenten Louise Lefvèvre en Maya Van Thuyne en stuurde in finale ook Maxine Van Gampelaere met 6/0 en 6/3 naar huis.

Meteen is de trend gezet voor de komende maanden.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@telenet.be