Sterrentoernooi Yachting Hasselt: Alexander Kneepkens niet voorbij Karsten Wuyts

Sterrentoernooi Yachting Hasselt: Alexander Kneepkens niet voorbij Karsten Wuyts

Een kleine twee jaar na zijn laatste sterrentitel – in september 2019 won hij op De Boneput – deed Alexander Kneepkens zondag een gooi naar de eindzege op het toernooi van Yachting Hasselt. Hij verloor echter nipt van Karsten Wuyts 6-3, 4-6, 7-5. De aandacht van coach Kneepkens was ook gericht op het ITF-juniorentoernooi van Neunkirchen. Daar speelde Gilles-Arnaud Bailly immers de finale.

Alexander Kneepkens is al lang een vaste waarde op het Belgian Circuit, maar greep vorig jaar naast een hoofdprijs. "Logisch", aldus de 29-jarige Kneepkens. "Door corona was de bezetting vorig jaar bijzonder sterk. Ik speelde een zeer degelijk seizoen, maar opboksen tegen jongens als Ruben Bemelmans, Kimmer Coppejans en Zizou Bergs is vanzelfsprekend niet evident. Het was wel een leuke ervaring om die spelers op het Belgian Circuit te zien."

Een taaie Wuyts
Vorige week verloor Kneepkens op Excelsior Hasselt in kwartfinale van Gregory Vandewouwer en deze week bleek Tom Pisane op Lovanium te sterk. Op Yachting Hasselt stootte Kneepkens wel tot de finale door. In halve finale tegen Maxim Verboven (7-5, 7-6) haalde hij weer zijn beste niveau. "Na een lange competitiestop was het die eerste matchen wat zoeken", aldus Kneepkens. "Dat doet niets af aan de verdienste van Gregory en Tom. Zij speelden gewoon sterk. Op Yachting deed die zege in halve finale tegen Maxim deugd."

De kers op de taart kon Kneepkens echter niet zetten. Hij sloot af met een dubbele fout en moest de toernooizege in Hasselt aan Karsten Wuyts (TC Diest) laten. "Ik wist op voorhand dat het tegen Karsten een lastige match ging worden", aldus Kneepkens. "Hij is een taaie speler."

Coppejans en Bailly
Aan de Wilson-Academy werkt Kneepkens als trainer vooral samen met Kimmer Coppejans en belofte Gilles-Arnaud Bailly. Met Coppejans ging het vorige maand voor twee Challengers nog richting Kazachstan. "Het niveau op die Challengers is ontzettend hoog", zegt Kneepkens. "Elke wedstrijd is het hard knokken. Kimmer is in ieder geval een droom van een kerel om mee samen te werken. Hij straalt geweldig veel passie uit."

Neunkirchen
Opvallend: begin deze week begeleidde Kneepkens de 15-jarige Gilles-Arnaud Bailly op het ITF-juniorentoernooi in het Duitse Neunkirchen (cat.3). Bailly, nummer 137 op de wereldranglijst bij de junioren, greep er net naast een vierde ITF-titel in zijn nog prille carrière. In finale verloor hij met 2-6, 6-3, 6-3 van de Zweed Isac Stromberg (ITF 168). "Ik was tot en met donderdag in Neunkirchen, daarna nam Dries Beerden het van mij over", aldus Kneepkens. "Gilles-Arnaud speelde in Duitsland met veel vertrouwen. Hij schoot de laatste twee jaar als een komeet omhoog en dan is het logisch dat de uitslagen op de grotere toernooien een tijdje stabiliseren. In Neunkirchen geraakte hij zonder setverlies in finale. Een zeer sterke week die net niet bekroond werd met toernooiwinst. Een beetje mijn verhaal dus (lacht)."

Bron HLN - 11/07/2021