Sterkens is gemotiveerd

Sterkens is gemotiveerd

Het sterrentoernooi van KMTHC kreeg een finale tussen de Vlaams-Brabantse A-speler Dennis Bogaert en Bruno Alvarez (B-15/2, AFT). Antwerpse uitschieters waren Vincent Sterkens en Jan Van Camp.
De 18-jarige Vincent Sterkens (B-15/2, TC Gym) knikkerde in Hombeek in kwartfinale zelfs de als eerste geplaatste A-speler Eduardo Peralta-Tello met 6-4, 6-3 uit het toernooi. Een ronde later kon Sterkens alleen in de eerste set weerwerk bieden tegen Alvarez (7-6, 6-0).
"Begin mei keerde ik terug van een eerste semester Tennis en Studie in de Verenigde Staten", zegt Sterkens. "Aan de Belmont University in Nashville volg ik de richting Business Administration. Vorig jaar besloot ik om aan het avontuur in de States te beginnen en op sportief vlak is deze stap alvast een absolute meevaller. In mijn college-team sta ik op de derde plaats. We hebben een zeer druk programma achter de rug met een bezoek aan zowat tien verschillende staten. Ik voel me conditioneel veel beter en heb ook meer zin om te tennissen. College tennis is in de States een echte ploegsport. Het team stuwt je naar een hoger niveau en dat werkt gewoon zeer motiverend."
Sterkens is tot einde augustus in het land en probeert enkele sterrentoernooien mee te pikken. "Want tussendoor ga ik ook wat reizen", lacht hij. "Om volgend jaar kwalificaties te vermijden zou een hogere ranking me goed van pas komen. Die zege tegen Peralta-Tello was dus belangrijk. Ook vorig seizoen haalde ik het van een A-speler. Toen won ik in Lommel van Niels Cleeren."
Net als Sterkens betekende de halve finale ook het eindpunt voor Jan Van Camp (B-15/4, Zevenbergen). Van Camp ging in kwartfinale opvallend vlot met 6-4, 6-2 over Gilles Van Beirendonck (B-15/4, Diest) en in halve finale maakte hij het A-speler Bogaert bijzonder lastig: 3-6, 6-4, 6-2.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net