Sterke Oost-Vlamingen op jeugdtornooi Argayon

Sterke Oost-Vlamingen op jeugdtornooi Argayon

Zowat de ganse top uit Vlaanderen en Wallonië was er op het wintertornooi van TC Argayon in Nijvel en de Oost-Vlaamse vertegenwoordigers hebben het er goed vanaf gebracht. Alleen het kersje op de taart ontbrak want niemand kon de finale winnen in zijn reeks.

Meisjes
Toch hoed af voor de prestaties van Elise Gillis (OAHU) die bij meisjes 10 finale speelde tegen Mirthe Moens en eervol sneuvelde met 1 4 en 1 4. Amelie Van Impe (TC Players) haalde kwartfinale waar ze de eerste set binnenhaalde tegen de latere finaliste Onia Chyara. In set 2 en 3 brak echter het veertje.
Bij meisjes 14 verloor Lisa Claeys (Pollare) in kwart terwijl Nienke D'Haen( 't Broeksken) in halve finale  de latere winnares Emiline De Witte moest laten voorgaan.
Lina Dullaert (Beckhand) botste bij meisjes 16 op latere winnares Paulie Demel in halve finale. 3/6, 6/3 en 6/3. Demel zou in finale ook de maat nemen van Zara De Schutter met 7/6 en 6/1.

Jongens
Bij de jongens 9  mag Mateo Goubert (TC Players) terugblikken op een sterk tornooi. In finale tegen Theo Meermans begaf hij slechts in de tie-break van de derde set.
Sebastien Cauhape (Gantoise) won zijn kwart tegen Mathias De Cubber (Park Ronse) maar verloor in drie sets in halve tegen Afallah Daoud bij jongens 10.
Een sterke Noah Merre (TC Eeklo) versloeg met Vitas Barendreght, Ilian Borlée en Sacha Orlovski drie vertegenwoordigers van de Waalse vleugel alvorens in finale mooi weerstand te bieden aan Alessio Basile die hij met 7/5 en 6/3 versloeg. Mats Herremans (TC Players) ging mee tot kwart waar Sacha Orlovski de betere was.
Nicolas Rennie botste bij jongens 16 op Maxime Verboven die met 6/3 en 6/0 te sterk was in kwartfinale.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be