Steffi Distelmans hoort terug bij nationale elite

Steffi Distelmans hoort terug bij nationale elite

Geen verwachte finale tussen topfavorieten Klaartje Liebens en Sofie Oyen op de Vlaamse Indoorkampioenschappen. De Diestse Steffi Distelmans verraste in eigen huis met een finaleplaats, om finaal de titel te moeten laten aan die andere outsider Vicky Van de Peer.

Distelmans komt uiteraard niet uit het niets als ex-top 700-speelster op de wereldranglijst. Maar vorig seizoen wist ze niet haar stempel te drukken op de nationale sterrentornooien, vooral door fysiek ongemak.
"Ja, die knie speelde me te veel parten om mijn voet naast de echte toppers te kunnen zetten", legt ze uit. "Het gevolg was dat ik altijd net tekort kwam, al had ik niet het gevoel dat ik puur qua tennis moest onderdoen. In de winter heb ik niet speciaal getraind, de focus ligt op het begeleiden van de tennistalenten op KTC Diest. Maar ik heb wel de spieren rond mijn knie verstevigd met oefeningen allerhande en het verschil is echt wel groot. Mijn benenspel is terug zoals het hoort en dat maakt een serieus verschil in de vaak stevige slagenwisselingen. Dat voelde ik vooral in mijn halve finale tegen Klaartje Liebens op zaterdag toen we beiden een heel hoog niveau haalden. Het was drie uur lang hard tegen onzacht en uiteindelijk trok ik aan het langste eind."
Die intense partij liet echter zijn sporen na en daar profiteerde Vicky Van de Peer de dag nadien van om met de titel aan de haal te gaan.
"Ja, spijtig natuurlijk maar ik kan het verlies wel een plaats geven", is de teleurstelling niet al groot bij Distelmans. "Het was vooral mentaal dat ik niet bij de les was. Ik kon me gewoon moeilijk concentreren en vond daardoor geen antwoord op het defensieve tennis van Vicky. Ze speelde quasi alles met slice, maar ik wil daarmee geen afbreuk doen aan haar spel. Verdedigen is ook een kunst en zij beheerst het tot in de puntjes. Uiteindelijk hou ik een goed gevoel over aan de voorbije week. Dit smaakt naar meer."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com