Stefan Wauters en Jacques Gley winnen sterrentornooi

Stefan Wauters en Jacques Gley winnen sterrentornooi

De sterrentornooien van Topspin Zele (3*) en Hof ter Burst(2*) kenden een meer dan behoorlijke belangstelling.
In Zele beheerste Stefan Wauters nog maar eens het gebeuren, al kwamen een paar spelers toch al dichter in de buurt. Zo finalist Jacques Gley die twee keer strandde op 6/4 en ook Tuur Heuvinck die licht geblesseerd ( blaar op de hand) aan de halve finale begon maar in de tweede set toch mooi terugvocht met een 6/2 en 7/5 resultaat als gevolg.
Ook in Lebbeke was Tuur Heuvinck van de partij , net als de ervaren Jacques Gley. Voor de thuisspeler zat er niet meer dan een 6/2 en 6/4 nederlaag in. Maar Heuvinck kon als beste regiospeler terugblikken op een goede week, ondanks zijn vervelende handicap.
Ook in de mannen 2-reeksen werd er mooie strijd geleverd. Op Hof ter Burst kwam Brabander Cyrille De Hollain de zege afsnoepen van Andres Van Den Nest. Zijn alles-of niets tennis met keiharde opslagen en forse meppen rendeerde dit keer en hij haalde het met 6/3 en 6/2.
Op Zele kwam het tot een confrontatie tussen West-Vlaming Pauwel Dewulf ( 17) en Mats Herremans ( 15). Het werd een mooie strijd met gevarieerd tennis en verrassend wisselende scores. Dewulf haalde het met 6/3, 0/6 en 6/4.
In de open junior-veteranenreeks op HTB toonde Peter Ost tegen Pepijn De Petter dat zijn medische ingrepen van de voorbije winter al verteerd zijn. Hij won alleszins  vlot de finale.
In de hoogste damesreeksen op het programma ( D2) waren de tornooiwinsten voor Linde Meerpoel in Zele en Sheilah Emeranciana in Lebbeke.