Stade Leuven TC vice-Europees kampioen

Stade Leuven TC vice-Europees kampioen

De tweede beste ploeg van Europa bij de 35-jarigen. Het klinkt onwaarschijnlijk, maar die eer valt sinds kort de heren van Stade Leuven te beurt. Op de clubkampioenschappen in Mallorca slaagde immers enkel Nederland erin om onze Belgische vertegenwoordigers een halt toe te roepen.

Hoedje af dus voor Martin Vosswinkel, Alexandru Horobeanu, Gert Vanderlinden en Alexandru Magerusan, die vooraf niet meteen een favorietenrol werden toebedeeld.

"Pas op, we hadden voor onszelf de lat toch vrij hoog gelegd en wilden graag de groepsfase overleven", reageert B-15/1-speler Horobeanu. "Het was voor ons dus meer dan zomaar een plezierreisje, ook omdat we het grotendeels zelf hadden bekostigd. Het zorgde ervoor dat we met een gezonde nervositeit aan onze opdracht begonnen, al hielp het wel dat we in onze eerste ontmoeting het zwakke broertje uit Turkije troffen. Nadien hebben we dan tegen favoriet Nederland onze eerste man Vosswinkel laten rusten omdat Jasper Smit als wereldkampioen bij de 35-jarigen sowieso te sterk ging zijn. Tegen Groot-Brittannië moest er vervolgens gewonnen worden en met ons sterkste team geraakten we snel aan een geruststellende 3-0 voorsprong en was ons doel bereikt. In de halve eindstrijd tegen Duitsland hadden we dan ook niets meer te verliezen en daarin heeft Martin zich echt overtroffen met een schitterende match en 10-8 tiebreakwinst in set drie. Ook ikzelf en Gert wonnen onze enkel, zodat we opnieuw Nederland in de ogen keken in de finale. Maar goed, we wisten op voorhand dat dit het hoogst haalbare ging zijn omdat naast Smit ook hun derde man er bovenuit stak. Maar ik denk wel dat we trots mogen zijn op deze prestatie. Hopelijk kunnen we volgend jaar opnieuw van de partij zijn, ook al werden we dan geen nationaal kampioen omdat Vosswinkel geblesseerd was in de halve eindstrijd tegen Argayon."


Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com