Seppe Cuypers beste in New Delhi

Seppe Cuypers beste in New Delhi

"Australian Open wordt een leerschool"
Beter kon de 17-jarige Seppe Cuypers het nieuwe jaar niet starten. Overtuigend greep hij de juniorestitel in New Delhi en meteen schreef hij voor het eerst een ITF-tornooi van de tweede categorie op zijn naam.
Vorig jaar was Cuypers al vier keer aan het feest op het juniorescircuit: hij won in het Marokkaanse  Casablanca, in het Tunesische Kelibia en Mahdia en begin november mocht hij nog vieren op Heiveld in Sint-Katelijne-Waver. Telkens waren het tornooien van vierde categorie. In India maakte   Cuypers een flinke stap voorwaarts met een triomf op een tornooi van tweede categorie..
In het Khanna Stadium moest hij in vijf wedstrijden slechts één set afgeven. In halve finale werd het 6-4, 2-6, 6-3 tegen de Brit Finn Bass (ITF 118). In finale toonde Cuypers zich ruim de meerdere van de Chinees Lingxi Zhao (ITF 160): 6-4, 6-2.
"Ik voelde me de ganse week prima in mijn vel", zegt Cuypers. "Toch blijft die eerste tornooizege, in Marokko, mijn mooiste herinnering. Dit tornooi was vooral belangrijk voor het puntengewin. Straks zal mijn ranking er gevoelig op vooruit gaan."
"Ik had het in India een stuk warmer verwacht - 's morgens was het slechts 8 à 9 graden - maar voor de rest vielen de omstandigheden wel mee. Een mooie club, vriendelijke mensen,.. ik voelde me meteen op mijn gemak."
"Maar na negen dagen in de helse drukte van New Delhi is het wel mooi dat je je koffers kan pakken en naar Australië kan afreizen."
Cuypers reist nu naar Traralgon waar de kwalificaties voor het juniorestornooi van de Australian Open worden afgewerkt. In de huidige omstandigheden mag Cuypers dromen van een plaats op de hoofdtabel van een Grand Slam-tornooi. De speler van De Bempdekens in Retie blijft echter met de voeten op de grond.
"Ik reis zonder verwachtingen naar Australië", aldus Cuypers. "Overwinningen zijn uiteraard mooi meegenomen, maar de Australian Open beschouw ik louter als een leerschool."

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net