Sébastien Cauhape maakt indruk op toernooien in India: “Met goed gevoel teruggekeerd”

Sébastien Cauhape maakt indruk op toernooien in India: “Met goed gevoel teruggekeerd”

Sébastien Cauhape is één van de Oost-Vlaamse talenten op de Topsportschool in Wilrijk. Eerder werd Cauhape al Belgisch kampioen bij de U13 en de U15. De student uit Melle hoopt zich de komende jaren ook internationaal te laten gelden. De afgelopen maand werkte hij drie toernooien af in India. Cauhape keerde met een goed gevoel terug.


"Bij de U14 prijkte ik in de Europese ranking op de zesde plaats, maar toen ik veertien jaar werd, kwam ik in de internationale ranking bij de U18 terecht en daar sta ik pas rond plaats 750. Maar in mijn leeftijdscategorie ben ik dan weer top vijf. Het was dus in India wat afwachten hoe ik tegen oudere jongens voor de dag zou komen. Ik speelde drie toernooien en twee van de drie sloot ik toch met een heel goed gevoel af."

Halve finale
Cauhape speelde zowel in Chandigarh, Dehradun als in Bihilai en vooral in Chandigarh enn Bihilai liet hij zien wat hij in zijn mars heeft. "In Chandigarh overleefde ik probleemloos de eerste ronde, trok ik na een driesetter aan het langste eind in de tweede ronde en sneuvelde ik pas in de kwartfinale tegen één van de reekshoofden."

"Met trainer Ronald Wind trokken we daarna met een goed gevoel naar Dehradun. Daar liep het in het enkelspel evenwel van geen meter en werd ik al in de eerste ronde uitgeschakeld. Misschien had de warmte wel zijn invloed, want tennissen bij een temperatuur van om en bij de veertig graden valt natuurlijk niet te onderschatten."

"Gelukkig heb ik dan in Bihilai de puntjes op de i kunnen zetten", gaat Cauhape voort. "Ik haalde er de halve finale en op weg naar die halve finale versloeg ik een jongen uit de top driehonderd bij de U18. In die halve finale werd het een driesetter en ik had zeker niet het gevoel dat het verschil groot was. Mijn tegenstander was gewoon sterker in zijn opslag en een ‘break' forceren zat er niet in. Met mijn trainer maakte ik ook de conclusie dat mijn eerste bal nog zuiverder moet en dat mijn opslag nog aan kracht moet winnen. Maar ik keerde toch met een goed gevoel naar België terug."

Finale in dubbelspel
In Dehradun zat het toernooi in het enkelspel er snel op, maar schitterde Cauhape aan de zijde van Nyo Van Dyck wel in het dubbelspel. "In de halve finale wonnen we tegen een duo uit Nepal en in de finale kregen we twee jongens uit India tegenover ons. We verloren finaal met 6-4, 6-2, maar het verschil in niveau was kleiner dan de cijfers laten vermoeden. Het is wel de bedoeling om in de toekomst nog te dubbelen met Nyo partner."

"Over twee weken stap ik opnieuw in het vliegtuig. De bestemming kan zowel Letland als Servië worden, daar zijn we nog niet aan uit. Maar als Nyo daar ook is, schrijven we zeker in als dubbelduo", besluit Cauhape. "Voorts hoop ik dit jaar België te mogen vertegenwoordigen op de ‘Summer Cup'."

Bron: HLN