Rune Hosten en Mathis Henry winnen op Tennisdel Genk

Rune Hosten en Mathis Henry winnen op Tennisdel Genk

Terwijl het ene tornooi na het andere noodgedwongen afgelast wordt door de restricties in verband met het coronavirus, kon de beste jeugd tot 13 jaar tijdens de Kerstvakantie wel gewoon aan de slag op het Belgische Junior Circuit in TC Tennisdel Genk. Leuvenaar Rune Hosten en Mathis Henry (Tennis Panorama) bevestigden er al het goeds van het afgelopen seizoen met winst bij respectievelijk de jongens 10 en 11.

Bij de jongens 10 kregen we zelfs een Leuvense eindstrijd, want Hosten kruiste er de degens met Stadist Alexander Van San. Net als in de halve finales haalde het talent van TC Lovanium het met vrij comfortabele 4-1, 4-2-cijfers. In het dubbelspel was het evenwel andersom, met Van San die de titel pakte aan de zijde van zijn vaste maatje Lionel Hermans tegen Hosten/Baum.
Bij de 11-jarigen kreeg de als eerste geplaatste Henry zijn overwinning allerminst cadeau. Tegen tweede reekshoofd Julien Adam kwam het in de finale tot een derde set, die hij overtuigend met 4-1 naar zich toe wist te trekken.
Verder grepen Robin Stas (TC Grand Slam) en de Diestse Ella Van Gestel naast enkelwinst. Stas moest bij de jongens 13 zijn meerdere erkennen in Nand Vandepoele (3-6, 6-4 en 4-6) en Van Gestel was bij de meisjes 10 een maatje te klein voor Margot Van Dyck. Het werd 1-4, 0-4.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com