Rolstoeltennisser Jef Vandorpe wint in eigen huis

Rolstoeltennisser Jef Vandorpe wint in eigen huis

En of Flanders 25 opnieuw een succes was, het internationale rolstoeltennistornooi dat begin augustus doorging op de terreinen van Stade Leuven. Bovenop de goede organisatie zorgde thuisspeler Jef Vandorpe voor de kers op de taart door de verzamelde tegenstand één voor één het nakijken te geven.

En dan te denken dat de jongeman nog maar pas 16 jaar is geworden en dat de concurrentie met onder meer nummer 15 van de wereld Suzuki niet van de poes was.
"Ik heb alleszins bewezen dat ik op een goede dag zulke spelers aankan, dat is al een mooie overwinning op zich", juicht de youngster. "Maar verwacht nu niet van mij dat ik iedere keer zo'n ITF-3 tornooi winnend afsluit. Het was zelfs de allereerste keer ooit dat ik een tornooi van dat kaliber kon winnen. Om dan net op mijn thuisclub dat kunststukje te kunnen realiseren, is toch wel heel speciaal. Of dit veel veranderd voor mij? Niet zozeer, in die zin dat ik de toekomst sowieso wel positief inschat. Maar tegelijk probeer ik er ook nuchter onder te blijven en stap per stap progressie te blijven maken. Dan zal de rest wel vanzelf volgen. Ik mis toch nog altijd kracht en ervaring, logisch op mijn leeftijd natuurlijk. Dat probeer ik tijdens de matchen dan te compenseren door een goed spelinzicht en met succes blijkbaar (lachje)."
Op de tweede hoofdtabel maakte bestuurslid Gert Vos (ITF-198) het Leuvense feestje compleet door op zijn beurt aan het langste eind te trekken. In de finale klopte hij zijn landgenoot en topreekshoofd Ivan Kindt in drie sets.