Rolstoeltennisser Jef Vandorpe aan de slag in Masters dubbel

Rolstoeltennisser Jef Vandorpe aan de slag in Masters dubbel

We zijn midden november maar voor Jef Vandorpe (ITF-15) is het tennisseizoen nog niet ten einde. De rolstoeltennisser van TC Stade Leuven vertoeft dezer dagen in Amerika om er samen met zijn dubbelpartner Ruben Spaargaren de Masters te betwisten.

Eén en ander betekent dat Vandorpe/Spaargaren bij de acht beste dubbelteams horen in het rolstoeltennis.
"Klopt ja, ik denk dat we ons als zesde teams hebben gekwalificeerd, dus het wordt heel moeilijk om de poules te overleven", beseft Vandorpe. "Vorig jaar waren we er ook bij en toen wonnen we éénmaal in drie sets en verloren we twee keer in de beslissende set. Hopelijk kunnen we ditmaal minstens even goed doen. We zijn alleszins goed op elkaar ingespeeld en met een finaleplaats op de Belgian Open en een titel in Oostenrijk volgden ook de resultaten. Het is ook de allereerste keer dat ik naar Amerika afgereisd ben, dat alleen is iets om naar uit te kijken (lacht)."
Ook met de vorm van Vandorpe zelf zit het snor, want enkele weken terug dwong hij zijn landgenoot Joachim Gérard nog tot het uiterste op het BK.
"Ik was er inderdaad dicht bij, maar Joachim speelde een erg sterke derde set en pakte zo de titel. Een beetje ontgoochelend, als je weet dat ik bij 5-3 in de eerste set een setbal heb gemist. Maar in de zomer kon ik hem een eerste keer kloppen, dus ik voel wel dat ik progressie blijf maken", besluit Jef Vandorpe, die momenteel ook rechten studeert in Antwerpen.


Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com