Reeks 1 'plus' op Forest Hills - Haddouch met overwicht

Reeks 1 'plus' op Forest Hills - Haddouch met overwicht

Voor de Antwerpse jongeren werd het Ethias Tour reeks 1 'plus'-toernooi van Forest Hills een succes. Met Marte Lambrecht (meisjes 13), Idriss Haddouch (jongens 13) en Tim Speeleveld (9-jarigen) bleven drie van de zeven enkeltitels in eigen huis.
Bij de 13-jarigen werd het dus een dubbel succes voor Antwerpen. Hove-speelster Marte Lambrecht (B+4/6) werd in halve finale gediend door de opgave van Sofia Costoulas, maar beet in finale wel flink van zich af tegen de Nederlandse Floor Van Nunen, aangesloten bij TC Zevenbergen. Tijdens de kerstvakantie speelde Van Nunen nog de finale op het 1 'plus'-toernooi van Wimbledon, maar net als toen greep ze, tot haar grote teleustelling, naast toernoowinst. Na een marathon mocht Lambrecht met 7-5, 3-6, 7-5 juichen.
Bij de jongens 13 presteerde Idriss Haddouch (C+15/5, Ter Eiken) ijzersterk. In vier wedstrijden verloor hij geen set. In halve finale greep Haddouch revanche voor zijn nederlaag op TC Wimbledon tegen Mats Herremans en in finale werden het duidelijke 6-2, 6-1 cijfers tegen Noah Merre. "Idriss heeft heel veel kwaliteiten, maar gebruikt niet altijd alles", zegt coach Clemcy Tercken van Ter Eiken. "Tijdens de kerstvakantie verloor hij twee keer van Mats Herremans. Deze keer speelde hij veel agressiever. De goede prestatie van de halve finale heeft hij in finale gewoon doorgetrokken." De tennisschool van Ter Eiken zal in de toekomst trouwens nauw samenwerken met het naburige David Lloyd-centrum van Steve Cornelissen.
Met Tim Speeleveld (Blauwe Regen) slaagde één Antwerpse speler erin om de dusver twee reeks 1 'plus'-toernooien op zijn naam te schrijven. In de gemengde reeks tot negen jaar haalde Speeleveld het in januari op Wimbledon van Robin Stas en deze keer was hij de meerdere van Stan Bal: 4-2, 4-0.
Tijdens de paasvakantie staan de twee volgende toernooien van het Ethias Tour reeks 1 'plus'-circuit op de affiche. Eerst is het West-Vlaamse Brughia aan de beurt, een week later strijkt de Vlaamse topjeugd neer op TC Heiveld in Sint-Katelijne-Waver.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net