Puike resultaten van Amelie Van Impe en Noah Merre op ITF-Juniortour

Puike resultaten van Amelie Van Impe en Noah Merre op ITF-Juniortour

Twee Oost-Vlaamse 15-jarige talenten hebben een puike oktobermaand achter de rug op de ITF-Tour.

Amélie Van Impe ( uit het Oost-Vlaamse Wichelen, maar sinds dit jaar spelend voor SDI) haalde een eerste ITF-titel in het Braziliaanse Florianopolis nadat ze een week eerder nog de finale had verloren tegen de Uruguayaanse Grant in Itaja. In Itaja kon ze met haar landgenote Amelia Waligora ook nog de dubbeltitel pakken. In Montevideo – een grade 2 – volgde wel nog een snelle uitschakeling in enkel maar toch ook een halve finale in dubbel.

De puntenoogst die ze op de Zuid-Amerikaans trip verzamelde bracht haar intussen op rang 270. In België staat Amélie tussen de volwassen dames ook al nummer 60 en daar komt bij de volgende berekening zeker nog een verbetering bij.

Ook Noah Merre ( TC Eeklo) liet zich de voorbije maand niet onbetuigd. In Tremosine aan het Gardameer won hij de finale van de Bulgaar Nedelchev nadat hij eerder twee Italianen, een Duitser en een Sloveen had verslagen. In dubbel sneuvelde hij in halve finale met de Italiaan Ciavarella.

Een week later in Bari won hij tegen vier Italianen om in finale te buigen voor de Pool Pieczkowski met 6/1 en 7/5. Samen met deze finalist won hij ook het dubbel van een Brits duo.
Deze prestaties leverden hem punten op om door te stoten naar plaats 708 op de ITF ranking.

Op de onlangs gepubliceerde Belgische ranglijst over-all wipte hij naar 178 met een B-15/2 of 100-klassement.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be