Puike Oost-Vlaamse prestaties op jeugdtornooi Rotterdam

Puike Oost-Vlaamse prestaties op jeugdtornooi Rotterdam

Op het jeugdtornooi van Rotterdam zorgden enkele Oost-Vlaamse talenten voor prachtige prestaties bij de U 14 en U 16.
Uitschieter was ongetwijfeld Amélie Van Impe die de reeks tot 16 won. In geen enkele van haar vijf wedstrijden moest ze een set prijsgeven. Begeleidend trainer van het topcentrum in Wilrijk, Alain De Vos, was dan ook tevreden na haar winst in finale tegen de Italiaanse Andrea Artimedi: " Amélie maakte de voorbije maanden enorme progressie en start ook met overtuiging in haar wedstrijden. Het is een echte doorbijter geworden en dat doet plezier."
Ook Mats Herremans deed het goed. Hij belandde in halve finale na winst tegen de Nederlanders Thilosen en Aipassa en de Pool Zgola. Daar moest hij het opnemen tegen de beste Waal van het moment bij de 15-jarigen, Guillaume Jacob. "Een spannende bedoening waarin ik 7/6 en 5/3 voorkwam. Toen kreeg ik opnieuw krampen in mijn hand en de dij. Voortspelen werd moeilijk en ik verloor de set met 5-7. In de derde moest ik opgeven. Maar ik hield een goed gevoel over aan het tornooi dat door onze landgenoot André Magrabian werd gewonnen."
Sebastien Cauhape had bij de U 14 de pech al in de tweede ronde op de latere tornooiwinnaar Loan Lestir te botsen, maar hij vond troost in het dubbel dat hij met Nyo Van Dyck speelde. Ze bereikten de finale. Daar moesten ze wel  het meesterschap van de Nederlanders dulden.
Bij de meisjes 16 versloeg Lien Verheyen het tweede reekshoofd Ratkovic maar in de kwartfinale moest ze met 6/4 en 6/4 passen tegen Sizykh.