Profspeler Maxime Pauwels draait warm op Belgian Circuit

Profspeler Maxime Pauwels draait warm op Belgian Circuit

Het Belgische sterrencircuit is de laatste weken helemaal onder stoom gekomen en dat geldt ook voor profspeler Maxime Pauwels. De geboren Leuvenaar, momenteel woonachtig in Heist-op-den-Berg, haalde op het sterk bezette viersterrentornooi van TC Lovanium de finale, waarin hij nipt de duimen moest leggen voor Clément Geens.

Net als op TC De Rakket de week voordien moest het nummer 977 op de wereldranglijst capituleren in de beslissende derde set.
"Clément was in beide matchen net iets beter, maar ik heb wel mijn kansen gehad", blikt hij terug. "Ik wist dat ik agressief moest spelen, want tegen een uitstekende loper als hem moet je het punt echt gaan zoeken. Maar uiteindelijk maakte ik een paar foutjes te veel, terwijl hij heel constant voor de dag kwam. Ik had uiteraard heel graag gewonnen, maar ik ben blij met het niveau dat ik momenteel haal. Zeker na al die maanden zonder competitie. En dan moet je weten dat ik in de eerste maanden van het jaar een korte break had ingelast om de batterijen helemaal op te laden. Net toen ik klaar was om er terug in te vliegen, gooide het coronavirus dan roet in het eten. Vandaar ook dat ik wat teruggezakt ben op de rankings, want op een gegeven moment stond ik op een zucht van de top 600."
Gesterkt door zijn goede vorm kijkt de 21-jarige youngster de toekomst positief tegemoet.
"Ik wil terug hogerop en liefst zo snel mogelijk natuurlijk", knipoogt Pauwels. "Ik ben er alleszins klaar voor na al de fysieke arbeid van de voorbije maanden, ook al ben ik dan momenteel aan het uitkijken naar een nieuwe coach om me te begeleiden op de tour. Het grote vraagteken blijft evenwel of de internationale tornooien vanaf half augustus effectief zullen kunnen hervatten. Een concrete planning is daarom nog niet vastgelegd. De enige zekere factor de komende weken zijn die sterrentornooien, met volgende week TC Mol op de planning."

Stijn Deleus