Pieter Van Hyfte staat op TC ’t Lobbeke in finale mannen 2: “Koffiedik kijken of ik favoriet of underdog ben”

Pieter Van Hyfte staat op TC ’t Lobbeke in finale mannen 2: “Koffiedik kijken of ik favoriet of underdog ben”

Bij TC ‘t Lobbeke doffen ze zich op voor het finaleweekend van de Tennis Tour. Pieter Van Hyfte (39) verzekerde zich als eerste van een plaatsje in de finale mannen 2. Zijn kansen op winst inschatten is niet zo vanzelfsprekend voor Van Hyfte.

"Er blijven nog drie kandidaten voor het tweede plaatsje in de finale over: Jonathan De Smet, Nicola Bottelberghs en Mick Laureys. Geen van mijn mogelijke tegenstanders ken ik en dus is het koffiedik kijken of ik de favoriet, dan wel de underdog ben in de finale."
Pieter Van Hyfte is ook docent aan de trainersschool en stuwende kracht in tennisschool Attak. Vooral zijn ervaring zorgt ervoor dat hij nog steeds zijn mannetje staat. "Het is zo dat ik als lesgever technisch behoorlijk goed ben en tactisch ben ik ook heel sterk. Het geeft mij het voordeel dat ik tijdens een wedstrijd vaak mijn spel iets kan aanpassen en daardoor beter greep krijg op de tegenstander."

"Nu ik niet meer piepjong ben, probeer ik wel vaker naar de fitness te gaan om zo ook conditioneel en qua kracht niet te veel in te boeten", gaat Van Hyfte voort. "Die ervaring had ik niet nodig in mijn kwartfinale tegen Marvin Buytaert. Die jongen was op korte tijd van mannen 4 naar mannen 2 gestegen en ik voelde snel dat het tempo iets te hoog lag voor hem. Zo haalde ik het met 6-1, 6-2. In de wedstrijd tegen Thomas Laureys verliep het iets moeizamer. Hij klom zelfs naar een 2-3-voorsprong en ik voelde dat ik het anders moest aanpakken. Ik bracht meer afwisseling in mijn slagen en daar kreeg Laureys het moeilijk mee. Al bij al werd het toch nog een vlotte overwinning: 6-3, 6-1."

Tennisschool
De finaleplaats en mogelijke winst katapulteert Van Hyfte naar de top van de klassering in de Masters. Een doel worden die Masters niet. "De Masters halen betekent dat je  veel moet spelen en daar zal ik niet in slagen. Tot half juli zal ik nog wel enkele toernooien spelen: Gantoise, TC Deinze, De Witte Beer.  Ik zal wel wat punten sprokkelen, maar er zijn periodes dat mijn tennisschool veel tijd in beslag neemt. Ik begeleid jonge spelers als Noah Merre, Sabina Pintea, Anouk Van De Velde en Else Vanderstichele en nog wat talentvolle tieners en dat maakt het niet mogelijk om een klassement na te streven."

Bron HLN - 24/06/2021