Pieter Herremans (TC Players):”Competitiehonger is groot”

Pieter Herremans (TC Players):”Competitiehonger is groot”

Het coronavirus heeft lange tijd de tenniscompetitie op de helling gezet maar sinds er groen licht kwam van de politieke autoriteiten en van tennis Vlaanderen stormen de inschrijvingen binnen.De eerste zomertornooien die ook meetellen voor het Belgian Circuit moesten zelfs een rem zetten op het aantal inschrijvingen om aan het protocol dat werd opgesteld te kunnen voldoen.
"Wij hebben er alvast bij 360 een punt moeten achter zetten voor ons tornooi dat donderdag 25 juni start", aldus clubleider Pieter Herremans. "Voor ons tweesterrentornooi kregen we 32 inschrijvingen en daarbij zitten zes spelers uit de top-52. Met Tuur Heuvinck, Stefan Wauters, Jacques Gley, Eduardo Peralta-Tello, Thomas Heyse en Robin Vanhauwe hebben we zowat de kruim uit de brede regio. Het wordt ook belangstellend uitkijken wat talentrijke tieners als Noah Merre, Maikel De Boes, Pauwel De Wulf, John Paternoster en thuisspeler Mats Herremans ( foto met vader Pieter)  tussen deze ervaren kleppers kunnen doen.
Ook de andere reeksen zijn flink bezet. "Men ziet dat de competitiehonger groot is en het laat zich aanzien dat er heel wat belangstelling zal zijn deze zomer voor de resterende tornooien en interclubs, zeker wanneer de veiligheidsmaatregelen nog even versoepeld zullen worden. We zien dat ook aan ons ledenaantal dat een serieuze boost kreeg en naar 700 stevent.
"
Bij TC Players zit men alvast niet stil: van 17 tot 25 juli volgt al het dubbeltornooi en vanaf  27 juli is de jeugd aan de slag.
Ook de opleiding van de allerjongsten krijgt volle interesse met vijf vakantiestages die door de gediplomeerde leraars van de tennisacademy worden gegeven . Tennis krijgt prioriteit maar ook andere sporten als beachvolley, padel en diverse spelletjes komen aan bod. De stages beginnen op 6, 13 en 27 juli en op 17 en 24 augustus en kids vanaf drie jaar komen in aanmerking. Info op de club of 054/32.15.21 of 0486/25.92.33.