Pierre Godfroid twaalfde keer Europees kampioen

Pierre Godfroid twaalfde keer Europees kampioen

Pierre Godfroid is en blijft de beste veteraan van Europa in de leeftijdscategorie plus 55 jaar. Op het EK indoor in het Oostenrijkse Seefeld stond er vorige week geen maat op de B-15/2-speler van TC Lovanium.

Na 7-6, 6-2 winst in de finale tegen de Zweed Lundberg kon Godfroid een twaalfde Europese titel bijschrijven op zijn palmares.
"Of ik als nummer twee van de wereld vooraf de te kloppen man was? In zekere zin wel natuurlijk, aangezien ik daarnaast ook mijn titel verdedigde", blikt hij terug. "Toch kwamen we vooraf naar mijn gevoel met z'n achten in aanmerking voor de opperste bekroning. Tegen die Zweed had ik bijvoorbeeld vijf jaar terug al eens verloren één leeftijdscategorie lager. Maar ik was sowieso in vorm, want in één van de voorbereidingstoernooien kon ik zelfs een tijdje gelijke tred houden met een A-speler. Om dan wegens een kuitblessure een rustperiode van twee weken te moeten inlassen alvorens af te reizen naar Oostenrijk."
"In die finale zat het wel een beetje mee. Lundberg kon in de tiebreak van de eerste set uitserveren, maar onder meer een dubbele fout deed hem de das om. En dat terwijl hij net over een hele goede opslag beschikt. Nadien liep het een pak minder bij hem en kon ik de partij vrij makkelijk in mijn voordeel beslechten. Ook in het dubbel pakte ik overigens de titel aan de zijde van mijn Finse partner Berner, al was de tegenstand daar veel minder groot."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com