Pierre Godfroid tot drie keer toe Europees kampioen

Pierre Godfroid tot drie keer toe Europees kampioen

Voor Pierre Godfroid kon het nieuwe tennisjaar niet beter van start gaan. De B-15/2-speler van Lovanium was op de Europese kampioenschappen in het Oostenrijkse Seefeld maar liefst drie keer aan het feest. Zowel in het enkel, het dubbel bij de mannen als het dubbel gemengd pakte hij de titel.
Vooral de titel in het enkelspel voelde toch wat speciaal aan, aangezien Godfroid voor het eerst bij de 60-jarigen aan de slag was.
"Tja, ik rond dit jaar de kaap van de zestig en dan mag je dus in een nieuwe reeks uitkomen zonder dat je je punten verliest", legt hij uit. "Ik ben dus het nummer drie van de wereld gebleven, al kreeg ik de Europese titel dan niet cadeau. Vooral in de finale was het lange tijd aanklampen geblazen, aangezien ik op een gegeven moment 6-4, 4-2 en 40-30 in het krijt stond. Uiteindelijk moest een tiebreak in de derde set voor de beslissing zorgen, dus het was echt wel close. Maar goed, die Paul French is ook niet de eerste de beste aangezien hij momenteel vijfde staat op de wereldranglijst. Samen met die dubbeltitel is dit een mooie start van het nieuwe tennisjaar. Temeer daar ik sinds een tweetal weken ook helemaal blessurevrij ben. Mijn achillespees speelt niet meer op en ook de artrose aan mijn knie is onder controle, dus hopelijk is dat voor de verandering ook het zomerseizoen het geval."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com