Pierre Godfroid in de dubbele cijfers bij de senioren

Pierre Godfroid in de dubbele cijfers bij de senioren

Er lijkt geen sleet te komen op de 56-jarige Pierre Godfroid, die op internationaal vlak maar blijft scoren bij de veteranen. Eind januari tenniste hij zich in het Oostenrijkse Seefeld opnieuw naar een Europese enkeltitel indoor in de reeks plus 55, de tiende reeds in totaal. Ook in het dubbel trok hij aan het langste eind aan de zijde van de Fin Berner.

Die Berner bezorgde de B-15/1-speler van Lovanium danig wat problemen in de halve finales

"Voor iemand die graag serve-and-volley speelt, is tapijt als ondergrond voordelig, maar ook Berner wist daar wel raad mee", vertelt Godfroid. "Ik wist vooraf dat het sowieso een lastige wedstrijd ging worden, want hij is niet voor niets het nummer vijf van de wereld. In de finale kwam ik tegen de Brit Paul French uit, 's werelds nummer drie en ex-nummer 1. Dan is het alleen maar mooi meegenomen als je net in die eindstrijd je beste match van het toernooi kunt spelen. De 6-2, 6-3 cijfers spraken ook voor zich."
Godfroid mag dan eerste staan op de wereldranglijst, een nieuwe EK-titel was lang geen evidentie.
"De voldoening was toch weer groot en dat had zeker ook te maken met het feit dat ik in oktober en november buiten strijd was met een golfelleboog. Maar al bij al ben ik vrij snel terug op niveau geraakt, onder meer door met ploeggenoot Olaf De Weerdt te sparren. Het WK in Florida laat ik schieten, zodat het volgende grote doel het EK outdoor in Sofia is in juli."
Dat deze nieuwe titels geen toeval zijn, bewijst het feit dat hij reeds uitgeroepen werd tot de Europese seniorspeler 55-plus van 2013.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com