Pierre Godfroid driemaal Europees kampioen

Pierre Godfroid driemaal Europees kampioen

Andermaal was Pierre Godfroid de grote winnaar op het EK bij de 60-jarigen in Seefeld. Niet voor het eerst triomfeerde het huidige nummer zes van de wereld zowel in het enkelspel als het dubbel heren én dubbel gemengd.

De Leuvenaar mag dan een paar plaatsjes gezakt zijn op de wereldranking, in Oostenrijk toonde hij dat er nog altijd rekening met hem gehouden moet worden.
"Toegegeven, het was niet de sterkste bezetting dit jaar want ik was bijvoorbeeld de enige speler uit de top tien die van de partij was", doet de speler van TC Lovanium zijn verhaal. "Ik was vooral op mijn hoede voor een linkshandige Duitser, maar die verloor in de halve eindstrijd van de Fin Berner. Mij kwam dat goed uit en na een 6-1-stand gaf hij er uiteindelijk de brui aan in de finale. Of ik een goed tornooi gespeeld heb?  Vooral naar het einde toe was ik op de afspraak. In de tweede ronde heb ik mijn enige set moeten prijsgeven tegen een thuisspeler, maar dat was dan ook in een tiebreak. Tja, zulke zaken gebeuren nu eenmaal op het snelle tapijt van Seefeld. Ik slaagde er aanvankelijk niet in om zijn opslag af te pakken, om dan alsnog vrij vlot de klus te klaren. In het dubbelspel waren er sowieso niet veel inschrijvingen en dan neem ik die reeksen er graag bij om bezig te blijven. Ook vorig jaar won ik het enkelspel en beide dubbelreeksen, dus wat dat betreft was ik niet aan mijn proefstuk toe (lachje)."
"Of ik na al die jaren de tel nog kan bijhouden? Eigenlijk niet neen", knipoogt Godfroid. "Ik denk dat ik in totaal al meer dan vijftien Europese titels verzameld heb. Op zo'n EK indoor heb ik in ieder geval het meeste kans om te winnen, want de outdoorversie wordt altijd op een tragere gravelondergrond afgewerkt en dat geldt meestal ook voor het WK. Pas op, op mijn top kan ik nog altijd iedereen aan. Dat bewees ik vorig jaar op het WK door pas in drie sets het hoofd te buigen voor de latere winnaar. Maar één ding is zeker: met mijn aanvallende speelstijl kan het niet snel genoeg gaan voor mij. Ik ben nu al benieuwd wat de rest van het jaar brengt, want ik zal nog regelmatig een ITF-tornooi meepikken. En ook op de Brabantse criteriumtornooien zal je me wel vaak zien opduiken in de zomer."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com