Peter Vanhauwe wil Tennisclub Vogelenzang Lede nieuw elan geven

Peter Vanhauwe wil Tennisclub Vogelenzang Lede nieuw elan geven

Peter Vanhauwe en zoon Robin ¿ op 15-jarige leeftijd al B-15/1 ¿ zijn geen onbekenden in het Oost-Vlaams tenniswereldje. Peter is thuis op het Berlaarse Chiwawa en Hof ter Burst en Robin werd grotendeels opgeleid bij het Lebbeekse Hof ter Burst waarmee hij dit seizoen interclub speelde in derde nationale.
Voor Peter verandert er dit jaar wel één en ander. In Lede werd TC Vogelenzang gekocht en vanaf 1 juli kan hij er volop tegenaan. "Het is onze bedoeling dat mijn vriendin zich bezig houdt met het horecagedeelte van de club, ikzelf zie het natuurlijk vooral sportief. Zonder de bestaande clubs  in de regio en deze waar ik actief was voor de voeten te willen treden wil ik in Lede toch wel een nieuw elan geven aan de club met veel potentieel. Op termijn moet er met zoon Robin die toch sterk progressie maakt iets mooi te bouwen zijn. Voor ons is het wel vrij nieuw want we zijn in Berlare en Lebbeke verstrengeld en in Lede moet we op een nieuw publiek mikken. Dat moet wel lukken. In de paasvakantie gaf ik er al een paasstage en die was toch goed bezet met een zestigtal  jongeren. Alles moet natuurlijk nog groeien maar ik wil de uitdaging aangaan. Bedoeling is ook de accommodaties nog wat aan te passen.  We beschikken al over  binnenterreinen op hardcourt maar we zouden ook een drietal buitenterreinen willen overdekken met een vaste structuur in boogvorm die tijdens de zomermaanden ook kan opengezet worden. Op die manier kunnen we winter en zomer beschikken over voldoende terreinen om les te geven en te spelen."
De eerste contacten in de voorbije maanden waren vooral positief. Nu nog een degelijk clubbestuur op poten zetten en we zijn gelanceerd", aldus een optimistische Peter Vanhauwe.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be