Peter Meynendonckx: "Familieclub van Heiveld maken"

Peter Meynendonckx: "Familieclub van Heiveld maken"

TC Heiveld in Sint-Katelijne-Waver, waar deze week het reeks 1 'plus'-tornooi van de Ethias Tour wordt afgewerkt, heeft de laatste twee jaar een stevige metamorfose ondergaan. De nieuwe eigenaars, vader en zoon Bart en Peter Meynendonckx, investeerden stevig.
Bart en Peter Meynendonckx zijn trouwens vertrouwd met de sportwereld. Bart is een uitstekend zeiler, Peter haalde de nationale top in de atletiek. "In de 100 meter haalde ik de top vijf van België. Het logische gevolg is dat ik nu op Heiveld de conditietrainingen leidt", lacht Peter Meynendonckx (foto).
"Onze tennisschool, onder leiding van de broers Frederik en Kristof Scherens en Kristof Smets, draait dit seizoen weer op volle toeren. In vergelijking met vorig jaar hebben we tachtig jeugdspelers meer."
"Door diverse sportieve organisaties, het plaatsen van een kinderspeeltuin en het herinrichten van het cafetaria willen we Heiveld een meer familiaal karakter geven. Ik denk dat we in dat opzet slagen want heel wat clubleden schreven zich deze week in voor het criteriumtornooi, de helft meer dan vorig jaar zelfs."
Ondertussen verdwenen aan de voorkant van TC Heiveld de parkeerplaatsen. In de plaats komen appartementen. "Achteraan hebben we nu ruime parkeergelegenheid en we hebben onze infrastructuur verder uitgebreid voor andere sporten", zegt Meynendonckx. "We beschikken nu over een gevechtssportzaal en een extra omnisporthal. Die laatste hal dient onder andere voor volleybal, zaalvoetbal en badminton."

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net